Van der Elst over de kansen van Club: "Ze zullen er vol voor gaan"

Van der Elst over de kansen van Club: "Ze zullen er vol voor gaan"
Foto: © Photonews

Club Brugge neemt het in de kwarfinales van de Europa League op tegen Dnipro Dnipropetrovsk. De Oekraïense club staat momenteel 4de in de competitie. Voetbalkrant belde met analist Franky Van der Elst over de kansen van Club Brugge.

Door Nick Goetstouwers

“Persoonlijk moet ik toegeven dat ik niet veel spelers van Dnipro bij naam ken. Enkel Chygrynskiy doet een belletje rinkelen. Maar hij heeft het totaal niet gemaakt bij Barcelona”, aldus Franky Van der Elst.

“Toch denk ik dat Dnipro een goede ploeg is. Als je Ajax uitschakelt heb je sowieso kwaliteiten. Bij de laatste acht van de Europa League zitten er volgens mij ook geen zwakke broertjes meer.”

“Het zal een lastige tegenstander zijn en die verplaatsing naar Oekraïne in het midden van play-off 1 maakt het programma voor Club er alleen maar zwaarder op. Het is enerzijds spijtig voor de competitie maar anderzijds toont het aan dat Brugge aan een erg sterk seizoen bezig is."

“Ik denk dat Club Brugge nu vol voor de volgende ronde zal gaan. Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen omdat play-off 1 op dat moment nog lang niet beslist zal zijn. Pas na de heenwedstrijd kan je verder kijken. Het resultaat van die wedstrijd kan bepalen wat je strategie wordt."

Ik geloof zeker in de kwalificatiekansen van Club Brugge

“Ik geloof in ieder geval in de kwalificatiekansen van Club Brugge. Gisteren speelde het zeer volwassen als team. Ze zijn als collectief geheel erg sterk en hebben daarbinnen ook nog individuele kwaliteiten. Ik geef hen zeker een kans om zich te plaatsen”, besloot de ex-speler van Club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties