Analyse Anderlecht oogt plots weer een stuk fragieler

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 28 reacties
Anderlecht oogt plots weer een stuk fragieler
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het pijnlijke verlies in de bekefinale gaat Anderlecht met mentaal oplapwerk de play-offs in. Maar dat niet alleen. De intense strijd tegen Club Brugge maakte duidelijk dat lang niet iedereen richting zijn topvorm groeit.

Na de dubbele bekerconfrontatie tegen AA Gent leek het duidelijk. Paars-wit had op een loodzware oefenstage in La Manga specifiek toegewerkt naar PO1. De fysieke belasting zou zich vertalen in een topvorm eind maart, zoals coach Besnik Hasi zijn fysical coach had opgedragen.

Het einde in mineur van de reguliere competitie en de tenondergang in de bekerfinale hebben die stemming helemaal doen omslaan. Plots beschikt de Kosovaarse oefenmeester slechts over een half fitte spelerskern.

Wie incontournable?

Van de jongens die zondag in het Koning Boudewijnstadion aan de aftrap verschenen, lieten slechts weinigen de indruk incontournable te zijn in de slotsprint richting een mogelijke vierde landtrofee op rij.

Colin dankt zijn basisstek aan de fnuikende vorm van Vanden Borre, centraal blijft het wachten op overheerser Mbemba en N'Sakala lijkt zijn laatste krediet te hebben verspeeld.

Centraal op het middenveld is de spoeling al even dun. Defour verbijt voortdurend de pijn, Tielemans raakt niet uit de wachtkamer en de bitter jonge Dendoncker kan moeilijk alles op zijn eentje klaren.

Mitrogol

In aanvallend opzicht hunkerden de Brusselaars weken naar de creatieve impulsen van Praet, maar de spelmaker snakt naar matchritme om zijn Gouden Schoen-vorm terug te vinden. De mentaal broze Marin kon nog géén moment laten zien waaraan hij zijn bijnaam - de Duitse Messi - dankt.

De finale van zondag maakte overigens duidelijk hoe afhankelijk Anderlecht is van Mitrogol. Zonder de Servische goals komt de recordkampioen maar moeilijk tot scoren.  Mitrovic, met acht gele kaarten dicht bij twee matchen schorsing, heeft momenteel de sleutel tot een nieuwe titel in handen. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties