Riga: "Een belangrijke match op Club, maar geen beslissende"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Riga: "Een belangrijke match op Club, maar geen beslissende"
Foto: © Photonews

AA Gent wordt hier en daar wel eens genoemd naast Anderlecht en Club als mogelijke titelkandidaat, maar rond Standard blijft het relatief windstil. De Rouches openen maandag hun play-offs met een bezoek aan de competitieleider.

Jordan Horwood in Luik

Coach José Riga heeft zijn huiswerk om naar Jan Breydel te trekken gemaakt. "Om punten te pakken zullen we een constante match moeten spelen. Het wordt een belangrijke wedstrijd, maar geen beslissende", oordeelde de oefenmeester vrijdag. "Het bepaalt lang niet het verdere verloop van play-off 1."

Michel belde me destijds als eerste op

"We kennen de verschillende mogelijkheden van Brugge. Ze kunnen aanvallend spelen, maar ook op de tegenaanval. Ze hebben techniek en lengte in de ploeg. En ze zitten vooral in een spiraal die niet positiever kan zijn. De kracht van Brugge is dat alles goed draait. Michel Preud’homme heeft veel spelers ter beschikking die klaar zijn om te spelen."

Riga heeft trouwens niets dan lof voor zijn collega bij blauw-zwart. "Michel is trouw aan zichzelf. Hij is heel kieskeurig en heeft een groep die hem in zijn kielzog volgt. Dat is geen verrassing voor mij. Ik zal trouwens nooit vergeten dat Michel mij als eerste opbelde om mij te feliciteren toen ik van assistent naar hoofdcoach gepromoveerd werd bij Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties