Sprokkels: Vossen op schema en Nederlandse 2e klasse heeft een kampioen

Sprokkels: Vossen op schema en Nederlandse 2e klasse heeft een kampioen
Foto: © Photonews

In de rest van Europa worden de waardeverhoudingen stilaan duidelijk. Onze redactie wordt dan ook overstelpt door kleine nieuwtjes. Het belangrijkste gieten we dagelijks in een overzicht.

  • Jelle Vossen blijft op koers liggen voor de titel in de Championship. Middlesbrough won vrijdagavond met het kleinste verschil van Wigan. Onze landgenoot speelde 67 minuten.
  • De kampioen in de Nederlandse tweede klasse ligt al vast. Het ongenaakbare NEC Nijmegen verwierf vandaag de titel door een 1-0-zege tegen Sparta Rotterdam.
  • Anderlecht wil werk maken van de contractverlenging van Bram Nuytinck. Die speelde nog niet veel dit seizoen door zijn teenblessure die hem maanden aan de kant hield, maar Hasi noemde hem wel als de toekomst van paars-wit.
  • Davy Roef zou dan weer een paar weken aan de kant staan bij Anderlecht. Dat betekent dat Nicaise Kudimbana tweede doelman wordt en Liam Bossin derde.
     
  • Nog bij Anderlecht traint Idryssa Sylla reeds mee met de groep. De spits volgt een speciaal programma, over tien dagen moet duidelijk worden of hij nog aan spelen kan toekomen tijdens play-off 1.
  • Middenvelder Robin Henkens krijgt geen nieuw contract bij Waasland-Beveren, dat nogal veel spelers laat vertrekken. Volgend seizoen krijgen we op de Freethiel weeral een heel nieuw team te zien.
     
  • Ook omdat Renaud Emond, topschutter van de Waaslanders, zijn contract niet wil verlengen. Hij rekent op een transfer naar één van de topclubs.
     
  • Bij Oostende weten ze nog niet of Jordan Lukaku dit weekend kan spelen. Daarnaast keert Elimane Coulibaly pas morgen terug uit Senegal, na privé-beslommeringen thuis.
     
  • De Bredase zakenman Jan Willem van Dijk hoopt vanaf 1 januari 2016 de aandelen van NAC Breda over te kunnen nemen. Hij wil daarmee de nieuwe eigenaar van de Brabantse club worden. Als de zakenman daarin slaagt, hoopt hij Pierre van Hooijdonck aan te kunnen stellen als de nieuwe technisch directeur van de club. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties