Preud'homme verloor nog nooit tegen Standard, Anderlecht en Kortrijk blijven moeilijk

Preud'homme verloor nog nooit tegen Standard, Anderlecht en Kortrijk blijven moeilijk
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme is bezig aan zijn beste jaar bij Club Brugge sinds hij er in 2013 aan de slag ging. Hoe deed de 58-voudige international het de voorbije jaren tegen de huidige PO1-ploegen?

In de duels met Standard doet zijn ploeg het zelden slecht: in zeven wedstrijden trok hij vijf keer aan het langste eind en eindigde de match twee keer op een draw. Zo is de ex-doelman zijn oude liefde meestal te slim af. 

Tegen AA Gent speelde hij drie keer: een zege, een nederlaag en een remise. 

KV Kortrijk verloor drie duels tegen de Bruggelingen, maar wist ook drie keer te triomferen. De machtsverhoudingen tussen Preud’homme en De Kerels zijn dus mooi in evenwicht. 

Charleroi, nog zo’n ploeg die zich niet zomaar gewonnen geeft. In de drie keer dat Blauw-Zwart het met Preud’homme aan het roer opnam tegen De Zebra’s, konden ze slechts één keer winnen. Tot tweemaal toe sleepte de Waalse club een gelijkspel uit de brand. 

Paars-witte uitzondering

De enige ploeg in PO1 waar de 56-jarige trainer met Club meer tegen verloor dan won, is Paars-Wit. In zes matchen mocht Anderlecht drie keer zegevieren. Brugge kon een eenzame overwinning oogsten en in twee wedstrijden bleef de stand gelijk. 

Hiermee is het duidelijk: Standard is de ploeg uit PO1 waartegen Preud’homme de beste resultaten boekt, Anderlecht - en eigenlijk ook wel Kortrijk - blijft het zwarte beest. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties