Praet ontgoochelt zijn voorzitter: "Twee jaar is wel lang hé"

Praet ontgoochelt zijn voorzitter: "Twee jaar is wel lang hé"
Foto: © Photonews

Dennis Praet heeft alles gewonnen wat er te winnen valt in België - behalve de Beker. Maar daar zien we hem ook niet op wachten als er een topploeg komt aankloppen. Al houdt hij de deur voor één extra jaartje wel nog op een goeie kier.

Door Johan Walckiers in Neerpede

Praet is naast Defour het hart en de ziel van Anderlecht. De ene met zijn grinta, de andere met zijn beslissende passing en goals. Maar laten nu net hart en ziel tot nu toe nog niet op hun topniveau geraakt zijn door blessures. Een euvel dat Praet zo rap mogelijk wil oplossen.

Dennis, hoe voel je je?

"Goed, maar drie maanden afwezigheid werk je ook niet zomaar weg. Mijn balaannames beginnen stilaan weer te lukken, maar het zal stap voor stap moeten gebeuren."

Voor nieuwjaar gaf je zeven assists en scoorde je vijf keer. Zit je nog met die tien-tien in je hoofd?

"Ik ben nog niet helemaal content van mezelf, zoals ik na de match tegen Charleroi ook zei. Ik ga me niet te veel meer focussen op cijfers. Maar met zeven assists en vijf goals in één competitiehelft was ik best tevreden."

Bij mij maakte de medische staf geen fouten

En raak je geblesseerd. Hoe frustrerend was dat?

"Heel frustrerend, maar in voetbal horen blessures er nu eenmaal bij. Ik ben 3-4 jaar amper geblesseerd geweest. Hopelijk kan het op dit tempo doorgaan."

Er was wat te doen over de medische staf. Zijn er bij jou fouten gemaakt, want eerst dacht je maar 4-6 weken out te zijn?

"Nee, bij mij zijn er geen fouten gemaakt. Misschien is enkel de duur van de blessure wat onderschat, maar dat is ook mijn eigen schuld. Ik wilde te graag terugkomen en misschien heb ik het wat overhaast."

Wil je je als Gouden Schoen nu bewijzen?

"Niet per se. Ik wil gewoon mijn niveau terug. Positief is misschien dat ik de druk niet gevoeld heb van net na de Gouden Schoen. Je hoort toch dat veel jongens het moeilijk hadden in die periode. Maar ik had natuurlijk honderd keer liever op het veld gestaan."

Zijn deze play-offs moeilijker dan de vorige?

"De voorbije jaren had ik precies iets meer last van druk. Pas op, we geloven dat we kampioen kunnen spelen, maar er zijn met Brugge en Gent - en misschien Standard - goeie uitdagers. Brugge meer druk? Bwa, hier is er altijd druk om kampioen te spelen."

Jullie wonnen geen enkele van de voorbije zes confrontaties met Standard...

"Standard is ook gewoon een goeie ploeg. En er gebeurt altijd wel iets. Hopelijk zal de focus nu enkel op voetbal liggen. Daar is het wel altijd een moeilijke match en krijgen we altijd een warm onthaal. Het is ook een Clasico hé. We gaan in ieder geval voor drie punten."

CL halen speelt automatisch mee in de beslissing om te blijven of niet

Iets anders, er is interesse voor jou. Atlético Madrid wordt genoemd. Is dit je laatste jaar hier?

"Ik heb altijd gezegd dat als ik een heel seizoen goed speel, dat ik er voor open sta. Maar we hebben onze doelstellingen nog niet gehaald, dus is het nu moeilijk te zeggen. We zullen zien wat er gebeurt."

Speelt het halen van de CL mee in je beslissing?

"Dat heeft automatisch natuurlijk een invloed. De CL is een surplus om te zeggen: 'Ik blijf toch nog'."

De voorzitter wil je nog twee jaar hier zien. 

"Hij heeft ook gezegd dat ik als een zoon voor hem ben. Maar twee jaar vind ik wel lang. (lacht)"

Welke competitie zou je voorkeur wegdragen?

"De Spaanse, dat past wel bij mijn speelstijl denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties