Reactie Foket ontevreden over discutabele fases: "Penalty én assist over de lijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Foket ontevreden over discutabele fases: "Penalty én assist over de lijn"
Foto: © Photonews

Zelden zagen we de sfeer bij beide teams na een wedstrijd zó hard verschillen als bij de zege van Charleroi tegen Gent. Die van Charleroi genoten met volle teugen, die van Gent slopen langs een achterpoortje de bus op.

Sander De Graeve in Charleroi

Thomas Foket stapte voor de verzamelde pers nog even van de bus. Hij had het vooral over de discutabele fases. Zo schreeuwde hij twee maal voor een penalty. De fout werd in één geval wel gefloten, maar de bal belandde buiten de zestien. "Volgens mijn gevoel was het erbinnen, maar ik zou het opnieuw moeten zien. Ik maakte nog een beweging en daarna werd ik gehaakt."

Het was niet het enige randgeval van de avond. Ook bij de assist van Saglik bij de eerste goal van Kebano leek de bal over de achterlijn te gaan. Foket stond vlakbij. "Ik dacht dat die bal over de lijn ging, maar zoiets is altijd moeilijk te zien", aldus de rechtsback die vooral ontevreden was over zijn gele kaart.

Hij floot honderd dingen niet en dát wel

Foket is geschorst tegen Standard. "Als ik een gele kaart moet krijgen voor zo'n fase, dan mocht ik ook een strafschop krijgen. Hij zag me ook niet komen en ik liep ook tegen zijn been. Hij floot honderd dingen niet en dat wel." De eerste nederlaag in 2015 kwam erg hard aan bij de Buffalo's, zeker na de beslissende goal in blessuretijd.

"Het is erg zuur en op zo'n manier is het nog tien keer zo erg. Die ploeg ligt ons echt niet. In de tweede helft waren we niet slecht en we hadden echt het gevoel dat we erover konden gaan. Ze konden echt niets meer doen", sloot de teleurgestelde rechtsachter van Gent af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties