"Welk systeem Anderlecht moet spelen? Blijft gelijk, maar je moet fitte spelers hebben"

"Welk systeem Anderlecht moet spelen? Blijft gelijk, maar je moet fitte spelers hebben"
Foto: © Photonews

Besnik Hasi sloeg gisteren opvallend mea culpa na de wedstrijd tegen Standard. "Te veel van tactiek gewisseld", vond hij zelf. Inderdaad, volgens Filip De Wilde is het vooral zoeken naar de juiste vorm van bepaalde sleutelspelers.

Door Johan Walckiers

Je kan zoveel van tactiek wisselen als je wilt - of niet - maar als de spelers niet bij machte zijn uit te voeren wat je verwacht, heb je sowieso een probleem. "Dat hij zo dikwijls van systeem wisselde, is een fout, maar het siert Hasi dat hij daarvoor de verantwoordelijkheid oppakt. Hij steekt zijn beslissingen niet weg", aldus Filip De Wilde, ex-speler van de Brusselaars.

Vorig seizoen koos Hasi voor een duidelijke 4-4-2 met quasi altijd dezelfde bezetting. Nu is het zoeken en schuiven dat het een lieve lust is. "De omstandigheden zijn heel anders. Die geblesseerde sterkhouders breken hem zuur op. Daar wringt vooral het schoentje", denkt De Wilde.

Als je niet honderd procent bent, kan je eender welke tactiek of systeem niet uitvoeren

"Je mag kiezen voor welke tactiek of systeem je ook wil, de spelers moeten het kunnen uitvoeren. En als je niet honderd procent bent, kan je dat niet", meent hij.

Anderlecht moet nog niet gaan panikeren, maar de tijd om ze helemaal in orde te krijgen, is wel kort. "Het zal beter lopen als spelers als Defour en Praet hun niveau terugvinden. Maar dat zal inderdaad wel snel moeten gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties