Interview Na de terugkeer van Club: "De rest heeft niet plots hét plan om Gent te kloppen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 45 reacties
Na de terugkeer van Club: "De rest heeft niet plots hét plan om Gent te kloppen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat Gent een ruime 2-0 voorsprong tegen Club Brugge in de slotfase nog uit handen gaf, werd naar de defensie gekeken. Volgens Vanhaezebrouck kan Gent perfect verdedigen op de middellijn, maar eens aan de zestien, beginnen de problemen. We legden het voor aan twee defensieve sterkhouders.

Sander De Graeve in Gent

De ene stond zondag op het veld, de andere zat op de bank. “Of ik teleurgesteld was dat ik niet startte? Ik was geschorst tegen Standard en de ploeg deed het daar goed, dus ik begreep het wel”, aldus Thomas Foket na de wekelijkse wellness-sessie.

“Als ze die bal daar blijven gooien kan die eens goed vallen”, aldus Foket over de problemen na de inbreng van De Sutter. “We hebben het ook nog niet vaak meegemaakt dit jaar, dat we op de zestien moesten verdedigen. Ik herinner me niet dat ik al eens ben moeten blijven staan om altijd maar ballen weg te koppen.”

Herinner me niet dat ik al eens zo in de verdrukking zat

“Meestal geraken we er toch uit”, gaat Foket verder. Hij moest op de bank toekijken. “Het voelde alsof ik zelf mee op het veld stond, maar ik kon eens zien hoe het is van op de bank. Die nervositeit, vooral bij de coach.”

Gershon stond wel op het veld tegen Club. “Als je op de middenlijn kan verdedigen is het natuurlijk makkelijker. De aanvallers zetten druk en als verdediger moet je enkel in duel gaan en opvangen. In de zestien of op de rand moet je veel meer opletten. Dan kan je veel minder risico’s nemen.”

De Israëliër vreest niet dat Club Brugge nu aan de andere ploegen toonde hoe Gent defensief te pakken is. “We pakten nog niet veel goals en als verdediging kan je ook niet alles tegenhouden, maar ik denk niet dat de andere teams nu een sluitend plan hebben om ons te kloppen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties