Ex-voetballer na overlijdens door hartfalen: "Ik kreeg medicatie en supplementen als snoepjes"

Ex-voetballer na overlijdens door hartfalen: "Ik kreeg medicatie en supplementen als snoepjes"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tim Nicot en Grégory Mertens, twee getrainde atleten die de voorbije weken stierven op het veld. In Knack heeft een ex-voetballer bedenkingen bij de manier waarop voetballers tijdens een seizoen "medicatie krijgen te slikken als snoepjes".

"Ik ben een ex-doelman, en heb als hulptrainer en keeperstrainer in eerste klasse gewerkt", aldus Niels De Rudder, die nu laat weten wat hij allemaal te slikken kreeg. "Ik kan geen oorzakelijk verband leggen. Ik weet niet wat Gregory Mertens of Tim Nicot al dan niet namen."

"Ik spreek alleen uit eigen ervaring. En die is dat sporters medicatie en supplementen als snoepjes naar binnen werken om toch maar speelklaar te geraken. Ik vraag me af hoe schadelijk deze dingen zijn als je ze lange tijd gecombineerd neemt."

Soms voelde ik mijn hart bijna uit mijn borstkas kloppen

De Rudder lijst op: Ibuprofen, zelfs voor de pijn die nog moest komen, cortisone als het moest en het hele jaar magnesium en vitaminen. Voor de match nog wat pillen cafeïne of guarana. "Om scherp te staan", zegt hij. "Allemaal te vinden in sportvoedingswinkels. Maar soms voelde ik mijn hart bijna uit mijn borstkas kloppen. En de nacht ­erna deed ik sowieso geen oog dicht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties