Gent wil donderdag de titel pakken: "Niet van plan om een herexamen af te leggen op laatste speeldag"
Redactie
| 11 reacties
Gent wil donderdag de titel pakken: "Niet van plan om een herexamen af te leggen op laatste speeldag"
Foto: © photonews

KAA Gent staat op één zege van een historische titel. Als de troepen van Hein Vanhaezebrouck donderdag winnen van Standard, dan is de eerste titel in de geschiedenis van de club een feit. Vanhaezebrouck, die blijft zoals steeds zijn nuchtere zelve, ook nu.

Timothy Collard in Gent

Gent staat op een zucht van een eerste landstitel ooit. En dat beseft Vanhaezebrouck maar al te goed. “We zijn ons ervan bewust dat we in een sterke positie staan. We tellen vier en vijf punten meer dan onze eerste achtervolgers en dat is onverhoopt. We weten dat als we winnen, dat we dan kampioen zijn. Ook dat is onverhoopt.”

“Maar de situatie is wat ze is. We weten dat het een fel bevochten match wordt tegen een Standard dat de laatste weken goed op dreef is en nog knokt voor de vierde plaats of zelfs meer. Maar wij zijn gemotiveerd en ik hoop dat we er vanaf minuut één meteen staan.”

“Wij hebben als enige ploeg een herkansing, maar als we mogen kiezen dan willen we het liefst van al donderdag al zekerheid. Ik heb in heel mijn leven nog nooit een herexamen moeten afleggen en dat wil ik graag zo houden.”

"Had de voorzitter bij mijn komst gezegd 'het doel is de titel', dan had ik serieus moeten slikken, denk ik"

En wat als het niet lukt tegen Standard? Hoe gaat Gent daar mee omgaan? “Ik ben niet van mening dat het moeilijker is om de titel zondag pas te pakken. Ik ben van mening dat het thuis en uit even makkelijk of moeilijk is om punten te pakken. Maar nogmaals: als we mogen kiezen, dan liefst geen herexamen.”

Dat Vanhaezebrouck in zijn eerste jaar bij de Buffalo’s dit zou realiseren, had hij niet gedacht toen hij een jaar geleden zijn krabbel zette bij Gent. “Had de voorzitter mij toen gezegd ‘de titel pakken is het doel’, dan had ik toch wel even serieus moeten slikken, denk ik.”

"Geen titel? Dat zou vooral heel erg zuur zijn voor mijn spelers"

“Hét doel was play-off 1 halen. De schrik om daar opnieuw naast te pakken was groot. Maar dat we nu al zover zouden staan, dat had niemand gedacht. Maar in het voetbal kan veel, en dat blijkt nog maar eens.”

En wat als het toch nog mis loopt? “Dat zou vooral heel erg jammer zijn voor mijn spelers. Zij verdienen het om kampioen te worden. Depoitre, Sels én Simon zijn genomineerd voor individuele prijzen en ik hoop dat ze die in de wacht slepen, maar het mooiste is toch gewoon de titel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties