Vertrokken Anderlechtzoon ziet terugkeer wel zitten

Vertrokken Anderlechtzoon ziet terugkeer wel zitten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathias Bossaerts (18) speelt momenteel bij Manchester City nadat hij op 15-jarige leeftijd door de Engelse topclub bij Anderlecht werd weggeplukt. Toch is zijn avontuur bij Man City nog geen onverdeeld succes geweest, zo getuigt moeder Saskia Bossaerts in Sport/Voetbalmagazine.

De jonge verdediger heeft al te kampen gehad met enkele blessures. “Mathias heeft veel pech gehad. De weg naar de eerste ploeg is moeilijk hier, we hebben al gedacht dat hij in Anderlecht op dat vlak misschien al verder gestaan zou hebben”, zo vertelt Saskia.

“Anderzijds is hij wel sterker geworden in Engeland, dat zegt Mathias zelf ook.” Of ze nog steeds dezelfde beslissing zouden nemen met wat ze nu weten? “Mathias wel, ik niet. Onze jongste zoon werd gepest op school omdat zijn broer speler is bij City en mist zijn vrienden in België.”

Wij zouden het nooit meer doen

Anderlecht volgt zijn vroegere goudhaantje nog steeds, zo blijkt. “Anderlecht ziet in hem een centrale verdediger, waar hij zelf ook het liefste speelt. Hier speelt hij vaak als rechtsachter. Een terugkeer zou mooi zijn, maar gesproken is er nog niet. Dat laten we aan zijn manager over.”

De verdediger ziet een uitleenbeurt aan zijn ex-club wel zitten. Ook Saskia zou niet twijfelen. “Mocht men mij vandaag zeggen dat ik terug naar België mag, ik pak direct alles in. We doen het voor Mathias, maar mocht iemand mij om advies vragen, dan zeg ik: wij zouden het nooit meer doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties