Kosanovic zorgt met prachtgoal voor gerechtigheid

KV Mechelen heeft een hele wedstrijd de controle en het overwicht over de partij gehad, maar zag 'Lucky' Karel Geraerts de 1-1 maken na een foutje van Milos Kosanovic. Diezelfde Kosanovic zette dat een paar minuten voor tijd recht. En hoe!

Johan Walckiers in Leuven

De eerste helft was makkelijk samen te vatten: één grote kans bij het begin van de partij voor Jens Naessens, daarna veldoverwicht voor KV Mechelen tegen een Charleroi dat rekende op de counter. Een doelpunt hing niet echt in de lucht, maar even voor rusten was het toch juichen geblazen aan Den Dreef.

KV Mechelen: overwicht, twee kansen, één goal

U ziet, we slaan een heel stuk van de partij over, want gedurende 30 minuten was het steeds hetzelfde spelbeeld: KV Mechelen dat probeerde via de combinatie gaten te vinden in de stugge Charleroi-verdediging. Alhoewel, die verdediging, heel het seizoen geroemd, pakt de laatste weken toch heel wat goals.

42 minuten lang zag het er nu wel solide uit, tot Cissé aan de grote rechthoek moederziel alleen kon uithalen en Penneteau klopte in de verste hoek. Het schaakspel tussen de twee revelatie-coaches werd in die eerste helft gewonnen door Aleksandar Jankovic, die het meeste lef toonde.

Klutsgoal Geraerts

KV Mechelen zat aan het stuurwiel van de bus richting Europees voetbal. Ook in de tweede helft leek alles in een rechte baan te verlopen tot... Kosanovic probeerde een bal weg te trappen, maar dat pardoes tegen het been van Geraerts deed.

De bal vloog in één rechte lijn richting bovenhoek en strandde daar ook: 1-1. Een klutsgoal, maar wel een belangrijke. En zo zie je maar: de tactiek van Felice Mazzu loonde.

Lang leek Charleroi op een schitterende 1-1-uitgangspositie af te stevenen. Tot Milos Kosanovic besliste om zijn foutje zelf recht te zetten. Een vrije trap vanop 20 meter: keihard over de muur en in de kruising. Daarmee heeft KV toch nog steeds de beste uitgangspositie. Al blijft alles open...