Oude gloriën David Paas, van het voetbal ... naar de kippen

Lander Marin
| 4 reacties
David Paas, van het voetbal ... naar de kippen
Foto: © photonews

Elke woensdag gaan we grasduinen in het verleden en kijken naar het heden, samen met een van de oude gloriën die ons voetbal rijk is. Zo ook met David Paas. Ooit een topspits, maar momenteel zit hij in de kippen. Ja, er is leven na het voetbal.

In seizoen 89/90 begon David Paas bij SK Tongeren in tweede klasse. Daar zou hij zes seizoenen verblijven. In 1995 verkaste hij naar Eendracht Aalst en werd zo geïntroduceerd op het hoogste niveau. Bij Aalst zag men hem als de vervanger van Gilles De Bilde, die naar Anderlecht was vertrokken.

Concurreren met Sonck

Hij wist er te bevestigen en werd in 1997 naar Portugal gehaald om er voor Vitória Guimarães te gaan spelen. Na een jaar en half hield hij het daar voor bekeken en ging hij voor Harelbeke voetballen, waar hij in zijn tweede seizoen 19 doelpunten scoorde. Na dat succesvolle jaar trok hij in 2000 naar Racing Genk.

Met jongens zoals Wesley Sonck in de ploeg, moest hij tevreden zijn met een plaats op de bank. Na twee jaar bij de Limburgers werd Westerlo zijn volgende ploeg. In 2005 ging hij op voetbalpensioen.

"Ik was daarna nog drie jaar commercieel manager bij Westerlo. Management trok me meer aan dan bijvoorbeeld ergens trainer worden", aldus Paas. 

Familiebedrijf

"Na Westerlo ben ik voltijds mee in het familiebedrijf gestapt. Samen met mijn broer heb ik een productiebedrijf in de voedingssector, alles wat met kippen en ander gevogelte te maken heeft."

"Omdat ik altijd op een redelijk hoog niveau gesport heb, wou ik na mijn voetbalcarrière ook op hoog niveau blijven presteren", klinkt het. 

"Op een gegeven moment moest ik kiezen tussen mijn job bij Westerlo en het familiebedrijf. Die keuze heb ik dan ook gemaakt ten gunste van het familiebedrijf", besloot Paas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties