Analyse MPH en de Rode Duivels: de blauw-zwarte wil lijkt slechts een bultje

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 64 reacties
MPH en de Rode Duivels: de blauw-zwarte wil lijkt slechts een bultje
Foto: © Photonews

De naam van Michel Preud'homme wordt dezer dagen druk gelinkt aan de nationale ploeg. Het waarschijnlijke vertrek van Marc Wilmots kan er namelijk voor zorgen dat de coach van Club aan het roer van het zwart-geel-rode schip komt te staan. De West-Vlamingen willen dat niet. Maar is dat voldoende?

Door Cédric De Volder

We duiken eventjes de teletijdmachine in. Bestemming: woensdag 27 mei jongstleden. Marc Wilmots had op een persbabbel net tekst en uitleg gegeven bij de geruchten rond zijn vertrek naar Schalke 04. Of beter gezegd: de selectieheer had de deur net wagenwijd opengezet.

Onmiddellijk werd één naam naar voren geschoven als mogelijke opvolger van das Kampfschwein: Michel Preud'homme. De 56-jarige Luikenaar heeft een contract tot medio 2019 bij Club Brugge én blauw-zwart was er als de kippen bij om een mogelijk vertrek van hun coach te ontkrachten.

Maar toch? Is dat voldoende? Het is namelijk geen geheim dat ook Preud'homme ervan droomt om op een dag aan het roer van de Rode Duivels te staan. En dan is dit natuurlijk hét uitgelezen moment. Deze lichting landgenoten is zó getalenteerd dat een Europese winst in Frankrijk zelfs geen verre droom meer is.

Een gesprekje met de zoon kan...

Bovendien liet Guilian Preud'homme enkele weken geleden nog verstaan dat hij wel eens wil zien hoe zijn vader het zou doen bij de nationale ploeg. En het moet gezegd: hij is niet alleen. Voetbalminnend België ziet in MPH de ideale man. En dat is niet alles: de coach van Club zou ook meteen de natie achter zich hebben.

Maar het is natuurlijk nog geen twaalf uur. De Belgische voetbalbond is dan wel op zoek naar potentiële kandidaten, maar momenteel zit Wilmots nog steeds in de dug-out. Maar wees maar zeker dat Preud'homme de ontwikkelingen op de voet volgt. Net als ene... Eric Gerets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties