Les Bleus met de grond gelijkgemaakt: "Ontsnapt aan een historische oplawaai"

De Wit Bram
| 14 reacties
Les Bleus met de grond gelijkgemaakt: "Ontsnapt aan een historische oplawaai"
Foto: © Photonews

De Franse sportkrant L'Équipe had weinig medelijden met de Franse nationale ploeg na het 3-4-verlies tegen de Rode Duivels. In haar wedstrijdanalyse worden de prestaties van de spelers van coach Didier Deschamps met de grond gelijkgemaakt. De prestaties van de Belgen worden dan weer geprezen.

Les Bleus leken lang af te stevenen op een 1-4-pandoering, maar in het slot lukte het via invallers Fekir en Payet nog twee doelpunten. Dat geeft een vertekend beeld volgens L’Équipe. “Die laatste minuten zijn slechts een trompe-l'œil. Frankrijk is ontsnapt aan een historische oplawaai.”

“De uitslag is laagje vernis dat een miserabele waarheid verhult. Frankrijk deed bijna niets goed. De superioriteit van de Belgen was eclatant. Het contrast tussen de twee teams was enorm, het verschil was veel groter dan één doelpuntje,” zo vervolgt de Franse krant.

Zoals Pirlo

L’Équipe had vooral lof voor AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan, die voor de Franse krant de beste man op het veld was. “Geconfronteerd met het gemak waarmee Nainggolan voetbalde, leek het zelfs of we met een dag vertraging toch nog Pirlo aan het werk zagen.”

“Nainggolan liet de Rode Duivels toe om te heersen over de middenstrook, hij speelde des duivels. Hij pakte ballen af en zorgde voor zuurstof. Zijn volume was hallucinant en bovendien sloeg hij met zijn doelpunt de Fransen helemaal knock-out”, zo besluit L’Équipe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties