Rode Duivels aan amper 50%: "Zo'n kwalificatiecampagne is moeilijk, hoor"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 93 reacties
Rode Duivels aan amper 50%: "Zo'n kwalificatiecampagne is moeilijk, hoor"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels liggen momenteel nog steeds op schema voor Euro 2016 in Frankrijk. Maar toch is de balans niet wat iedereen had verwacht. Amper drie wedstrijden op zes gewonnen én telkens moeite tegen stugge tegenstanders. Hebben de Rode Duivels een probleem?

Cédric De Volder in Cardiff

We zijn ondertussen zes wedstrijden ver in de EK-kwalificatiecampagne. De Rode Duivels wonnen van Andorra, Cyprus en bij Israël. Maar... Wales (gelijkspel en verlies, nvdr.) en Bosnië-Herzegovina (gelijkspel, nvdr.) waren andere verhalen.

"Zo'n kwalificatiecampagne is moeilijk", probeert Marc Wilmots de resultaten te minimaliseren. "Na de oefeninterland in Frankrijk was het al een zekerheid dat we ook de Europese titel zouden pakken. Ik heb dat nooit gezegd, hoor."

Het was een zekerheid dat we de Europese titel zouden pakken. Ik heb dat nooit gezegd, hoor

Maar het blijft zorgwekkend dat - met het Duivelse talent in de aanval indachtig - België zelfs niet kon scoren tegen Wales. En dat over twee wedstrijden. Bovendien merkten we al op dat onze landgenoten het lastig hebben tegen georganiseerde teams.

Vorm van respect

"Een pak ploegen passen zich nu eenmaal aan als ze tegen België spelen", besluit Wilmots. "Dat is een vorm van respect, hé. Maar het is een ander verhaal als je tegen zo'n teams niet op achterstand komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties