Feest in Cardiff: Belgisch meetingpoint in top-3 van 'plekken met meeste zatten'

Feest in Cardiff: Belgisch meetingpoint in top-3 van 'plekken met meeste zatten'
Foto: © SC

De Belgen waren in Cardiff voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. En dat zullen ze geweten hebben in de stad. Blijkbaar vallen er vaak dronken slachtoffers in het meetingpoint waar onze Belgische fans zaten. Dat blijkt uit een grootscheeps onderzoek van de Universiteit van Cardiff.

Aernout Van Lindt in Cardiff

De Walkabout was dit jaar het officiële meetingpoint van fanclub 1895. Daar begon op vrijdag het feestje om 11.30 uur en het duurde ook na de wedstrijd tot in de vroege uurtjes.

Maar ook op donderdag zat de Walkabout al vol Belgen. Een sportsbar die 's nachts in een club kan veranderen? Typisch Cardiff. En met het drankverbruik van de gemiddelde Belg indachtig was de Walkabout misschien wel dé place to be.

Op twee exclusievere clubs aan de andere kant van de stad na - de Pryzm en de Glam, die naast elkaar liggen nota bene - is de Walkabout namelijk de bar vanwaar het meest mensen naar het ziekenhuis moeten worden gevoerd met zware alcoholintoxicatie.

Van de 787 (!) mensen die vorig jaar moesten worden afgevoerd kwamen er 62 uit de Pryzm, maar de Walkabout volgde met 42 toch ook op een aardige derde plek. 

Zowel in de Glam, de Walkabout, de Soda, de Live Lounge als de Vodka Revolution zijn we deze week geweest. Enkele keren was het nipt voor een ambulance bij de plaatselijke bevolking ...

Nota bene: het gaat hier enkel over mensen die naar het ziekenhuis moeten worden gevoerd - eentje per week per club dus gemiddeld voor de 'toppers'. Het aantal mensen die met een 'gewone' alcoholintoxicatie hun roes ergens moeten uitslapen is écht niet te tellen.

Uitdrukkingen als 'Moordend als een kanon zijn' hebben hier in Cardiff sowieso nieuwe definities gekregen. Want er vallen ook 'slachtoffers' midden op straat of thuis, jawel! Glaasje op, laat je rijden!


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties