Club reageert op eigen stadiondossier met steekje: "Club zal het stadion zelf financieren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 109 reacties
Club reageert op eigen stadiondossier met steekje: "Club zal het stadion zelf financieren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zit eindelijk schot in het Brugse stadiondossier. Het stadsbestuur maakte vandaag wereldkundig dat Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion kan blijven, terwijl er een nieuwe voetbaltempel zal verschijnen voor blauw-zwart. Club Brugge is verheugd met het nieuws, maar deelt toch een steekje uit.

De stadionplannen schieten dezer dagen als paddenstoelen uit de grond. Club Brugge kreeg vandaag te horen dat er een nieuw stadion zal worden gebouwd aan de Blankenbergse Steenweg, terwijl RSC Anderlecht een akkoord heeft om in het nog te bouwen Eurostadion te voetballen. 

"Club Brugge is tevreden met de beslissing van het stadsbestuur", klinkt het bij de vice-kampioen. "Het is de stad Brugge die aanduidt op welke gronden (aan de Blankenbergse Steenweg, nvdr.) het stadion zal worden gebouwd. Club Brugge zal een erfpacht betalen aan marktconforme prijs om op deze gronden het stadion te bouwen."

Toch een steek richting Anderlecht...

Al sluipt er toch een steekje richting het Brusselse dossier in de blauw-zwarte repliek. "Club Brugge zal dus zelf bouwheer zijn en zal het stadion ook zelf financieren. Elke eventuele samenwerking met een overheid zal dan ook volgens de Belgische een Europese concurrentieregels zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties