Duchâtelet: "De supporters zagen het niet in mij zitten"

Duchâtelet: "De supporters zagen het niet in mij zitten"
Foto: © photonews

Een belangrijke ontwikkeling in de overnameplannen van Standard bereikte vanmorgen onze redactie. Roland Duchâtelet hevelt al zijn aandelen over aan vicevoorzitter Bruno Venanzi. Kort voor de middag gaven beide heren toelichting bij de verkoop.

Venanzi, mede-oprichter van de Belgische energiereus Lampiris, heeft nu alle touwtjes op Sclessin in handen. De keuze om zijn aandelen over te laten was voor Duchâtelet eentje van de gezondheid.

"Een normaal mens leeft tot zijn 75e in een goeie mentale en fysieke gezondheid. Dat wil zeggen dat ik nog zo'n 350 weken heb", zo tekende Sporza op.

Oplossing voor beide partijen

"Kwaliteit in het leven is primordiaal voor mij", aldus Duchâtelet. "Aangezien de situatie voor mij op Standard moeilijk is en de supporters het niet in mij zagen zitten, heb ik een oplossing gezocht die voor beide partijen aanvaardbaar was. Wel, ik heb de ideale oplossing: Bruno Venanzi koopt al mijn aandelen over."

Hoeveel de nieuwe sterke man Venanzi betaalt voor de aandelen, blijft vooralsnog geheim. Duchâtelet hoestte bij de overnamen in 2011 zo'n 41 miljoen euro op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties