Dit zijn de vijf nieuwkomers van Club Brugge

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Dit zijn de vijf nieuwkomers van Club Brugge
Foto: © Photonews

Club Brugge werkt vanavond bij KFC Heist de eerste oefenpot van de voorbereiding af. De West-Vlamingen waren de voorbije weken al enorm actief op de transfermarkt en de kans is dan ook groot dat de vijf nieuwkomers meteen tussen de krijtlijnen zullen staan. Maak dus maar eventjes kennis!

Door Cédric De Volder

Hans Vanaken

Hans Vanaken is natuurlijk dé grote transfer van blauw-zwart in het tussenseizoen. De middenvelder werd voor een slordige 3,5 miljoen euro overgenomen van Sporting Lokeren en moet Club Brugge naar de langverwachte titel loodsen. 

Sébastien Bruzzese

Het 26-jarig jeugdproduct van RFC Liège werd jarenlang een gouden toekomst voorspeld. Enig probleem: Sébastien Bruzzese keepte overal sterke wedstrijden, maar kon nooit doorbreken bij RSC Anderlecht, KAA Gent of Zulte Waregem. Ook bij Club Brugge de doublure van Mathew Ryan.

Abdoulay Diaby

Abdoulay Diaby is de absolute groeibriljant van Michel Preud'homme. De 24-jarige Malinees speelde een beresterke eerste seizoenshelft bij Royal Mouscron Péruwelz, maar kon zich vervolgens niet doorzetten bij Lille OSC. Hij moet voor de blauw-zwarte doelpunten zorgen.

Dion Cools

Club Brugge nam de 19-jarige flankverdediger over van promovendus OH Leuven. Dion Cools is de gedoodverfde opvolger van Thomas Meunier - de Luxemburger is namelijk onderweg naar de Bundesliga - op Olympia.

Bernie Ibini-Isei

Bernie Ibini-Isei is de meest onbekende en ook meteen minst belangrijke nieuwkomer van het vijftal. Er wordt eigenlijk weinig verwacht van de 22-jarige Australiër. Of toch wel: als beste vriend van Mathew Ryan moet hij de doelman nog minstens een seizoen in Brugge houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties