Nieuwe linksback Antwerp optimistisch: "Voelde direct vertrouwen van Decuyper"

Nieuwe linksback Antwerp optimistisch: "Voelde direct vertrouwen van Decuyper"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp legde vandaag Jonas Heymans vast voor de volgende drie seizoenen. De linksachter wil het afgelopen seizoen nu zo snel mogelijk vergeten en zich weer in de kijker spelen met Antwerp: "Dit brengt me rust", laat hij weten.

Door Johan Walckiers

Afgelopen seizoen speelde Heymans slechts zeven wedstrijden in de hoofdmacht van Willem II, de rest kreeg hij geen speelminuten of zat hij in de tribune. "Ik heb niet veel gespeeld, dat klopt, maar fysiek heb ik me steeds heel goed in orde gehouden en in de twee eerste oefenmatchen merkte ik ook geen gebrek aan matchritme", vertelt Heymans in een eerste reactie aan Voetbalkrant.com.

De 22-jarige linksback legde al een heel parcours af en kan ook heel wat ervaring meebrengen naar The Great Old. "Maar ik ben wel blij dat ik voor drie jaar kon tekenen", knikt Heymans. "Dat geeft me de nodige rust. De laatste jaren heb ik al te veel verhuisd. Ik wil me nu enkel concentreren op voetbal."

Dit geeft me de nodige rust

Hij heeft dus al redelijk wat meegemaakt voor een jonge gast, inclusief een kampioenenviering met Willem II. "Ja, dat was redelijk indrukwekkend. Maar nu heb ik iets om op gelijke voet te zetten. Mensen hadden me gezegd dat ik mijn ogen ging uitkijken bij Antwerp, maar dit had ik niet verwacht."

Daarmee doelt hij op de sfeer die momenteel bij Antwerp leeft. "Er loopt constant volk rond op het complex en elke training zijn er supporters. Maar ook: 9000 man voor een oefenmatch! Dat heb ik nog nooit gezien! Echt, ik werd er stil van. Het staat op dezelfde hoogte als die kampioenenviering."

De trainer wil me als moderne back zien

Voor hij tekende had hij uitgebreide gesprekken met Patrick Decuyper en trainer David Gevaert. "De trainer wil dat ik een moderne back ben: verdedigend goed, maar ook met aanvallende impulsen."

"Ook met meneer Decuyper had ik een goed gesprek en ik voelde direct heel veel vertrouwen. Dat is belangrijk voor mij. Je voelt in alle geledingen dat Antwerp leeft", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties