Dury ziet goede zaken en is opgetogen over dit jong talent

Dury ziet goede zaken en is opgetogen over dit jong talent
Foto: © photonews

Francky Dury voelt dat er muziek zit in zijn nieuwe selectie bij Zulte Waregem. Play-off 1 wordt het doel dit jaar, al weet de coach dat er veel kapers op de kust zijn voor plek 6. "Maar ik zie goede zaken", aldus Dury.

Door Aernout Van Lindt

"We spelen als een team en iedereen doet er alles aan om het team te helpen. Dan zit je goed: ik zie gestalte, ervaring en een sterke kern in de breedte", geeft de coach van Essevee mee aan Voetbalkrant.com.

Toch tellen oefenmatchen niet mee voor Dury: "De competitie is het allerbelangrijkste. We gaan voor play-off 1, want play-off 2 is een straf. Er is nu wat vermoeidheid, maar dat is normaal op het einde van een voorbereiding."

Hij is een optie voor start competitie

Het uitvallen van D'Ulivo - hij is met knieproblemen drie weken buiten strijd en mist zo de openingsmatch tegen Lokeren - was een tegenvaller, maar Dury heeft al een oplossing in zijn hoofd.

Mogelijk luistert die naar de naam Karim Essikal. Hij deed het goed tegen Oostende als rechtsachter. "Als je als centrale verdediger en verdedigende middenvelder uit de voeten kan, dan ook als rechtsback", aldus nog Dury.

"Je kan maar bijleren als je fouten maakt. Voor mij is het belangrijk hoe je op die fouten gaat reageren. Dat is een leerproces en heel belangrijk. Voor mij is hij een optie om aan de competitie te starten."

Al kan Marvin Baudry ook opschuiven naar de rechtsachterpositie, als Abdou Diallo fit terugkomt van het EK met de -19 van Frankrijk lijkt dat zelfs de meest logische keuze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties