Suarez doet Lazio 45 minuten lang pijn

Suarez doet Lazio 45 minuten lang pijn
Foto: © Photonews

Anderlecht heeft een hele mooie generale repetitie gehouden voor de start van de competie volgende week. Het Italiaanse Lazio, dat toch met heel wat grote namen aantrad, werd in de eerste helft onder de voet gelopen. Met speciale dank aan een heropgestane Matias Suarez.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het was al een kleine verrassing dat Suarez aan de aftrap verscheen, maar Hasi achtte de Argentijn klaar voor 45 minuten, iets waar 'El Artista' zelf al weken naar aan het vragen is. Tot nu toe vond zijn coach dat hij er niet klaar voor was, maar Suarez bewees dat hij zijn lichaam ondertussen toch wel goed kan aanvoelen.

Braafheid laat Anderlecht verbleken

Na één minuut kreeg de lieveling het Astridpark al op de banken en na dertig minuten begonnen de meesten in de tribunes toch al te dromen. Suarez had in die eerste helft immers al een heel arsenaal aan kapkunstjes en dribbels laten bewonderen. En hij zorgde zelfs voor de assist op Sylla voor de openingsgoal.

Tien seconden werd het Constant Vanden Stock-stadion helemaal stil. Toen Edson Braafheid het nodig vond om in een oefenmatch vol door te gaan met gestrekt been en de benen vanonder Suarez wegmaaide. 

Die greep naar zijn knie en heel de bank van Anderlecht trok bleek weg. Teammanager Vanhandenhoven ging verhaal halen bij Lazio-coach Pioli, assistent Emmerechts schold de Nederlandse verdediger de huid vol.

Paars-wit swingt

Maar Suarez stond op en speelde gewoon door, zonder schrik en zonder manken. Gillet zette met een rake kopbal de stand op 2-0. En toen Praet werd gehaakt in de zestien zette Suarez zich zelf achter de bal. Beheerst in het hoekje en 3-0. "Maaatiaaass Su-a-rez", galmde zoals vanouds door het Park.

Maar heel Anderlecht was goed die eerste helft. Geen valse noten op te merken in de 4-4-2 die Hasi op het veld zette. Een systeem dat ze blijkbaar vrij goed onder de knie hebben en met twee spitsen gaat er toch meer dreiging van paars-wit uit. 

Alhoewel, paars-wit moet er nog wel iets bijhebben, want de tweede helft wisselde Hasi zijn spitsenduo. En van Kabasele-Acheampong mag dan wel snelheid uitgaan, efficiënt is het toch allemaal niet. De thuisploeg had nog steeds de controle, maar de kansen werden gemist.

Achteraan stond het wel als een huis, want Klose en co kregen amper een kans bij elkaar gespeeld. Op het middenveld toonde Gillet zich een versterking, maar alle vijf de centrale middenvelders stonden wel op het veld. Op de bank heeft Hasi enkel nog de jonge Bastien zitten. Ook daar mag dus nog iets bij. Voor de volledigheid: Djordjevic zette met een heerlijke vrije trap nog de 3-1 op het bord.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties