De ambities van Malinwa: "We gaan geen nee zeggen tegen PO1, maar liever ..."

De ambities van Malinwa: "We gaan geen nee zeggen tegen PO1, maar liever ..."
Foto: © photonews

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we ook dit jaar voor de start van de competitie een prognose van waar volgens ons de ploegen zullen eindigen aan het eind van de competitie. Wij zetten KV Mechelen op vijf in onze prognose, maar wat denken ze er Achter de Kazerne zelf van?

Door Aernout Van Lindt

"We willen beter doen dan vorig jaar", was trainer Jankovic steevast duidelijk. "Vorig jaar hebben we match op match proberen winnen en zijn we in een goede flow terechtgekomen, die willen we nu oppikken."

Waar het avontuur dan eindigt dit seizoen? Een echte plaats wordt er Achter de Kazerne niet opgeplakt, maar play-off 1 lijkt wel het doel. "Maar er zijn veel goede ploegen die strijden voor de top-6, we willen het maximale eruit halen."

Wat denken de supporters?

Gert Van Dyck, voorzitter van de supportersfederatie, houdt de voetjes alvast op de grond: "De fans hebben er veel zin in om nog eens leuk seizoen te hebben en leuk dat jullie ons in play-off 1 verwachten, maar er zullen veel kandidaten zijn voor de top-6."

"We zullen moeten afwachten. Charleroi was gewoon beter tegen ons in de finale van de Europese play-offs en er staat nog veel volk te drummen voor play-off 1. Bovendien verkiezen wij een bekerfinale boven PO1. Met 20.000-25.000 man naar de Heizel, dat is al eventjes geleden."

Doe ons maar de Heizel ... Maar we gaan geen nee zeggen tegen PO1

Maar er zijn wel een aantal positieve zaken te melden vanuit Mechelen: "Het systeem staat er, we hebben een coach die wil blijven en iets wil neerzetten over meerdere jaren, zoals Maes bij Lokeren misschien wel."

"We zien het positief in, we hebben extra ervaring binnengehaald met Volkov en Gillet en er zijn veel talentjes om in de gaten te houden. En we gaan ook geen nee zeggen tegen play-off 1 natuurlijk, maar af en toe eens een topploeg kloppen – zeker in eigen huis – zou ook al deugd doen."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties