Antwerp, de gedoodverfde titelpretendent: "Iedereen gaat nog meer naar ons kijken"

Antwerp, de gedoodverfde titelpretendent: "Iedereen gaat nog meer naar ons kijken"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Na drie weken onderweg in de Jupiler Pro League trekt ook de Proximus League komend weekend op gang. De hele week blikt Voetbalkrant.com vooruit met de belangrijkste scherprechters. Vandaag Antwerp.

Antwerp is de uitgesproken titelfavoriet in tweede klasse. Franky Vander Elst, coach van Roeselare, wil er zelfs zijn vrouw op verwedden dat The Great Old dit seizoen kampioen speelt. "Tja, ik denk dat het eerder een heel evenwichtige competitie zal worden", aldus Jonas Heymans, de nieuwe linksachter van Antwerp.

"We hebben een heel goeie voorbereiding achter de rug. En de matchen tegen Kortrijk, Lierse en KV Mechelen waren toch serieuze waardemeters. Maar er zijn heel veel goeie ploegen. Je hebt ook nog Cercle en Lierse. En daarnaast verwacht ik ook nog een deel verrassingen. Ploegen die men niet verwacht, maar die wel heel goed voor de dag gaan komen."

Dequevy scoorde ook in de dubbele cijfers

Dat Antwerp een groot deel ex-eersteklassespelers binnenhaalde, maakt dat de rest met argwaan naar hen kijkt. "Ze zullen zich nog meer dan anders focussen op Antwerp", denkt Heymans. "Het is altijd al speciaal geweest om tegen Antwerp te spelen, maar dit seizoen gaat dat nog meer zijn."

Enkel het gebrek aan een echte topschutter lijkt roet in het eten te kunnen werpen om voor de titel mee te strijden. "Maar ik heb al gehoord dat het bestuur er mee bezig is. Wij zijn nog niet klaar. En vooraan hebben we met Adesanya, Owusu en Binst toch al wat kwaliteit rondlopen. En Dequevy scoorde vorig seizoen ook in de dubbele cijfers", is Heymans er gerust in. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties