Van Holsbeeck looft niet enkel verdedigende kwaliteiten Kara: "Een monster bij corners"

Van Holsbeeck looft niet enkel verdedigende kwaliteiten Kara: "Een monster bij corners"
Foto: © Photonews

Pretoogjes bij Anderlecht gisteren. De Brusselaars zochten lengte en kracht en vonden die in de persoon van Kara Mbodj. Vooral Herman Van Holsbeeck kon zich op de borst kloppen: "We kunnen tegenwoordig iets meer, zijn iets sterker", knipoogde de manager.

Johan Walckiers in Neerpede

Besnik Hasi keek glimlachend toe. De coach had vooral lengte gevraagd aan zijn bestuur, want vorig seizoen werd zijn verdediging keer op keer geklopt op stilstaande fases. "Hij is een echte meerwaarde in de verdediging. Een persoonlijkheid ook, op en naast het veld. Dit is wat ik wilde en daarvoor moet ik het bestuur bedanken."

In België was er maar één piste

Herman Van Holsbeeck hoorde het met de glimlach aan. Alle kritiek op zijn late transfers, zijn vakantie in Spanje,... het werd in één week tijd van tafel geveegd. "We wilden een grote en sterke verdediger. En dat was prioriteit. In België was er dan maar één piste. Maar goed, we hebben toch redelijk wat betaald."

"Maar we zijn nu toch iets sterker", grijnsde hij, doelend op de verkoop van Mitrovic en Mbemba. "En hij is er nog maar 25, dus kunnen we hem nog doorverkopen met winst. Als hij hier één of twee fantastische seizoenen speelt, kan hij nog naar de Premier League."

Nu hebben we weer drie monsters in de lucht

En Van Holsbeeck is niet enkel tevreden met de verdedigende capaciteiten van de verdediger. "Aanvallend kan hij ook iets bijbrengen hé. Vorig seizoen was er enkel Mitrovic om te koppen.

"Vroeger hadden we Juhasz, Wasilewski, Mbokani, Gillet,... Toen bibberde de tegenstander bij een hoekschop. Maar nu hebben we met Kara, Okaka en Sylla ook drie monsters in de lucht. Het gebrek aan lengte is nu wel opgelost."

Dat Kara waarschijnlijk om en bij de drie miljoen gekost heeft, neemt hij er bij. "Ik had deze zomer ook voor véél en véél meer dan dertig miljoen kunnen verkopen, maar dat was ook niet de bedoeling. We willen sterk voor de dag komen en dan moet je ook geld uitgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties