Hein is op zijn hoede: "STVV zakt niet, daar ben ik zeker van"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Hein is op zijn hoede: "STVV zakt niet, daar ben ik zeker van"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vraag aan Hein Vanhaezebrouck enkele dagen voor een wedstrijd wat hij ervan verwacht, het antwoord zal steeds het zelfde zijn. "Pfff, moeilijke tegenstander." Of het nu bescheidenheid is of de spelers scherp houden, laten we in het midden. Wat wél zeker is: Hein is onder de indruk van dit STVV.

Sander De Graeve in Gent

De Gentse coach schrok bij de persconferentie van de opkomst (vier journalisten). "Het is tegen de leider, hé", lachte Hein die aangenaam verrast was over de nieuwkomer in eerste klasse. "Ik zag ze vorig seizoen niet aan het werk, maar heb ze nu twee matchen aan het werk gezien."

"Ik vind het een hele goeie ploeg, ze staan op kop en hebben al tegen Club Brugge en de andere leider gespeeld. Samen met Anderlecht wonnen ze als enige al buitenshuis dit seizoen. Het is een heel enthousiaste ploeg die niet veel goals slikt, verder is hun keeper in goeie doen."

STVV kijkt uit naar dit soort matchen

Vanhaezebrouck trekt de parallel met het Mouscron-Péruwelz van begin vorig seizoen, maar hij ziet hen niet dezelfde terugval kennen. "Het kan natuurlijk dat één van die goeie aanvallende jongens vertrekt bij Nieuwjaar, maar dit STVV zakt niet."

"Het wordt geen makkelijke opdracht. Het is niet omdat je 1-1 speelt op Anderlecht dat je automatisch thuis wint van dit STVV. We moeten iedereen terug met de voeten op de grond krijgen. STVV is een ploeg die uitkijkt naar dit soort matchen. Dat zagen we tegen Club Brugge."

Als je tevreden bent na die match in Anderlecht, leef je niet in de realiteit

Zijn spelers met de voeten op de grond houden, daar is Vanhaezebrouck een meester in. "Er heerste een soort tevredenheid over Anderlecht tot we de beelden opnieuw bekeken. Na die match mag je niet tevreden zijn, anders leef je niet in de realiteit."

Het steekt ook een beetje dat iedereen het over het sterke half uur van Anderlecht heeft. "Dat was een heel stuk korter. Na de tegengoal hebben we onmiddellijk vijf minuten de controle overgenomen, ook al kreeg Anderlecht nog die kans voor Suárez."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties