Vreven heeft iets neergezet: feestvreugde op de Freethiel

Vreven heeft iets neergezet: feestvreugde op de Freethiel
Foto: © photonews

Waasland-Beveren was ook deze zomer een beetje een duiventil. Maar het was niet hetzelfde als de voorbije jaren. Een breuk met het verleden, dat ook al meteen punten op aan het leveren is: 6 op 12, een unicum. En niet uit de lucht gegrepen.

"We moeten onze schroom nog afleggen, maar het is stilaan aan het lukken", aldus Stijn Vreven. Het moet gezegd: Waasland-Beveren speelde tot op heden misschien wel bijwijlen het meest frisse voetbal in de Jupiler Pro League.

Er is nog ruimte voor verbetering, maar Vreven gelooft wel in de spelers die hij tussen de lijnen zet. Winnen of verliezen, dezelfde 11 namen op het wedstrijdblad zetten is voor de oefenmeester dagelijkse kost.

Groepswellust

Het geeft ook spelvreugde, dat merk je aan alles op de Freethiel. Op het veld staat een team dat voor elkaar wil vechten. Noem het groepswellust, zoals bij Oostende - waarom niet.

Maar bovenal: Vreven is er naast discipline ook geestdrift aan het inslijpen. Hij mag dan wel streng zijn in zijn coaching, hij maakt spelers graag beter. En dat een aantal jonge Belgen onder hem helemaal aan het ontluiken zijn - Gano en Myny zijn de exportproducten bij uitstek - maakt het enkel sympathieker. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties