"Ik kan moeilijk begrijpen dat Club De Sutter zomaar laat gaan"

"Ik kan moeilijk begrijpen dat Club De Sutter zomaar laat gaan"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft een (aanvallend) probleem. Tom De Sutter stapt binnen een weekje op het vliegtuig naar Turkije, maar Club Brugge heeft geen degelijk alternatief. "Ik heb mijn twijfels bij het vertrek van Tom", heeft ook Franky Van der Elst vragen.

Door Cédric De Volder

We nemen eerst eventjes de teletijdmachine naar vorig seizoen. Nicolas Castillo was net op huurbasis naar de Bundesliga vertrokken en ondergetekende had een gesprek met Franky Van der Elst. 

Het onderwerp? Club Brugge had - ook al was de Chileen een woelwater in de kleedkamer - net de titelkansen deels te grabbel gegooid. En wat bleek in play-off 1: het loodzware programma had zijn tol geëist en een extra aanvaller was geen overbodige luxe geweest. 

Vandaag kunnen we eenzelfde vraag stellen. Tom De Sutter trekt met de meet van de transfermarkt in zicht richting Turkije, terwijl Obbi Oulare - toch eenzelfde type - de leemte niet kan vullen. Wat denk je deze keer, Franky? 

Oulare is een boom van een vent, maar moet nog veel boterhammetjes eten

"Club Brugge beseft goed genoeg dat er snel een extra aanvaller moet komen. En er is een heel goede vervanger nodig. Abdoulay Diaby heeft dan wel snelheid, maar mist dat extraatje op belangrijke momenten. Oulare is een boom van een vent, maar moet nog veel boterhammetjes eten."

Enig probleem: de nieuwe aanvaller zal er vanaf de eerste minuut moeten staan. "Dat klopt", gaat Van der Elst verder. "Maar in België zie ik niemand die Tom kan vervangen. Het zal dus sowieso een buitenlandse piste worden en dat wordt aanpassen."

Financiële slag, maar...

"Ik versta dat Tom op zijn dertigste nog een financiële slag wil slaan. Maar het is een slechte zaak voor Club. Ze recupereren dan wel een deel van de transfersom die destijds werd betaald voor De Sutter, maar dan nog. Ik kan niet helemaal begrijpen dat Club hem zomaar laat gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties