Toptransfer in de maak? 'Belgische club maakt jacht op William Vainqueur'

Timothy Collard
Timothy Collard
| 57 reacties
Toptransfer in de maak? 'Belgische club maakt jacht op William Vainqueur'
Foto: © photonews

William Vainqueur trok pas vorige zomer de deur op Sclessin achter zich dicht, maar mogelijk keert de Fransman sneller dan gedacht terug naar de Jupiler Pro League. Volgens de laatste berichten zou Dinamo Moskou van hem af willen.

De 26-jarige middenvelder verscheen vorig seizoen over alle competities bekeken 37 keer aan de aftrap bij Dinamo Moskou, maar na vijf speeldagen in de Russische competitie staat Vainqueurs teller momenteel op twintig schamele minuten.

De Fransman moet zich tevreden stellen met een plek op de bank en Dinamo Moskou is de ex-speler van Standard blijkbaar liever kwijt dan rijk. “Het klopt dat hij op de transferlijst staat”, liet voorzitter Ilya Kuzenkin zich ontvallen.

3 miljoen euro volstaat

Volgens de laatste geruchten zou Dinamo graag nog 3 miljoen euro verdienen aan Vainqueur, die een jaar geleden nog naar Rusland trok voor 6 miljoen. Een niet nader genoemde Belgische club zou alvast kandidaat zijn om de speler in te lijven, alsook Besiktas.

Het spreekt voor zich dat in België slechts een beperkt aantal clubs in aanmerking komen om Vainqueur te strikken. Vorig jaar wilde Anderlecht hem nog graag, terwijl Club Brugge op dit moment wel een extra controlerende middenvelder zou kunnen gebruiken.

Of wordt het toch Standard of een andere (buitenlandse) club? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties