De onopvallende, maar erg nuttige pion in het raderwerk van Francky Dury

De onopvallende, maar erg nuttige pion in het raderwerk van Francky Dury
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is erg goed aan het seizoen begonnen. Op de match in en tegen Waasland-Beveren na was het spel bijwijlen goed en qua punten staat Essevee ook tussen de mensen. U kan nu ook stemmen voor de speler van de maand van dit team.

Door Aernout Van Lindt

Mbaye Leye was al belangrijk met drie doelpunten, doelman Sammy Bossut keepte erg sterk in Oostende, Steve De Ridder heeft er al een aantal goede wedstrijden opzitten, Bryan Verboom tekende al voor goede statistieken als linksachter, Onur Kaya zorgt voor assist na assist, ...

Het moge duidelijk zijn: Essevee draait dit seizoen. En daar mag het verschillende spelers voor danken. Maar een erg belangrijke pion in het raderwerk is volgens ons toch wel Abou Diallo.

Gaatjes dichtlopen

Toen de centrale verdediger van Monaco op huurbasis naar de Gaverbeek kwam, was niet iedereen zeker of hij wel zo goed zou zijn. Een prestatie op het EK voor spelers tot 21 jaar werd onder de loep genomen en de eerste kritiek op hem was er al voor hij een minuut in loondienst van Essevee speelde.

Maar: tijdens de eerste zes speeldagen wierp Diallo zich al op tot een redder in nood. Vaak is hij bij de pinken als er rond hem iets verkeerd loopt. Gaatjes dichten voor Sami of Verboom? Check. Een ultieme sliding of blok om een goal te voorkomen? Check. 

Wie is uw speler van de maand?

Wat ons betreft dus de speler van de maand. Maar: u kan zelf meebeslissen wie volgens u deze prijs moet winnen. Tot zaterdagavond kan je via Essevee en Record Bank hier stemmen.

De speler met het meeste stemmen achter zijn naam, wordt ‘Player of the Month’. Hij wordt daarvoor tijdens de eerste thuiswedstrijd na de stemming op het veld in de bloemetjes gezet, samen met een fan die op hem stemde.

Elke maandwinnaar krijgt ook 200 euro. Op het einde van het seizoen mogen alle geregistreerde stemmers hun stem uitbrengen voor ‘Player of the Year’. Uit alle stemmers loot een onschuldige hand 1 persoon die een heel jaar lang een Smart ForFour ter beschikking krijgt.

De “Player of the Year” wordt naar jaarlijkse traditie in de bloemetjes gezet in supporterscafé De Klauwaert in Waregem op het einde van het seizoen.

Wie is voor u de speler van de maand bij Zulte Waregem?

13%
3%
3%
0%
6%
59%
16%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties