Erg vreemd: Belgisch doelman is volgens KBVB dan toch geen Belg…

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Erg vreemd: Belgisch doelman is volgens KBVB dan toch geen Belg…
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Moeskroen-Péruwelz krabben ze zich dezer dagen even in de haren. De Henegouwers haalden deze zomer Theo Defourny binnen met het idee om een Belgische doelman op het wedstrijdblad te kunnen zetten. Maar de club komt nu bedrogen uit…

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond besliste namelijk dat Defourny toch geen Belg is. Dat meldt Het Nieuwsblad. Héél erg vreemd, zeker als je weet dat de 23-jarige goalie in het verleden al uitkwam voor de Rode Duivels U18, U20 en U21.

Opleiding bij Lyon

Het grote probleem is echter dat de in Frankrijk geboren Defourny zijn opleiding kreeg bij Olympique Lyon, en dus in België niet wordt bekeken als een in België opgeleide speler. Ook al heeft hij de dubbele nationaliteit en speelde hij al twee seizoenen in ons land.

In de Jupiler Pro League geldt er namelijk geen regel over een minimum aantal Belgen op het wedstrijdblad, wél over het minimum aantal in België opgeleide spelers. Moeskroen zal dus een andere manier moeten vinden om iedere week opnieuw aan genoeg in België opgeleide spelers te komen op het wedstrijdblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties