Anderlecht reageert op kwijtspelen groot talent: "Tielemans en Praet kwamen zo ook aan de oppervlakte"

Anderlecht reageert op kwijtspelen groot talent: "Tielemans en Praet kwamen zo ook aan de oppervlakte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht raakte eerder deze week Francesco Antonucci kwijt. Het toptalent werd omgeschreven als dé parel van de paars-witte jeugdopleiding, maar hij kiest voor het project van Ajax. Jean Kindermans - hoofd opleidingen bij paars-wit - reageert bij Voetbalkrant.com op de hele heisa.

Door Aernout Van Lindt

"Ik merk dat er veel heisa gemaakt wordt over Antonucci", geeft Kindermans aan tegen onze redactie. "Er wordt heel zwaar aan getild volgens de media, terwijl het gewoon om een speler gaat die van de ene opleiding naar de andere trekt. Maar het is natuurlijk spijtig, hij is een groot talent."

"We hebben ons in deze zaak echter niets te verwijten. We hebben Fransesco altijd goed verzorgd, zowel op als naast het veld. Ajax en Anderlecht hebben als jeugdopleidingen beiden al heel wat bewezen. Als ze doorbreken, is dat alleen maar goed. Maar we merken op dat er veel talenten die van Anderlecht kwamen nog in de wachtkamer zitten bij topclubs in Europa."

Een speler die vertrekt zet de deur open voor anderen

De deur is wel niet dicht voor Antonucci in de toekomst: "We grapten er al over dat we hem wel zouden terugzien op de finale van de AEGON Cup, waar Ajax en Anderlecht altijd de finale spelen de laatste jaren bij de U17. Elke speler die bij ons via de voordeur vertrekt, is altijd terug welkom. We hebben op een correcte en mooie manier afscheid kunnen nemen."

En de lichting '99 blijft ook zonder Antonucci erg sterk: "Talent heb je nooit genoeg", lacht Kindermans. "Maar iemand die vertrekt, zet ook soms de deur open voor anderen. Januzaj en Musonda vertrokken ook bij ons, maar daardoor zijn ook Tielemans en Praet kunnen ontbolsteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties