De contractverlengingen bij Gent: "Daar moet je als club op anticiperen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
De contractverlengingen bij Gent: "Daar moet je als club op anticiperen"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bij AA Gent maakt men werk van de toekomst. Zo werd het contract van Matz Sels opengebroken tot 2019 en zouden er ook gesprekken zijn met Laurent Depoitre. Hein Vanhaezebrouck vindt het prima.

Door Sander De Graeve en Timothy Collard

"Als je een speler hebt die zich bewijst én een contract heeft dat niet al te lang meer loopt, dan moet je daar op anticiperen", aldus Vanhaezebrouck. "Of ik daar op aandring? Michel Louwagie kent zijn vak goed genoeg om te weten wanneer hij dossiers moet openen."

Aan de contractverlenging van Depoitre zou men momenteel werken, maar Louwagie laat niet in zijn kaarten kijken. "Momenteel is daar geen nieuws over en we gaan er ook niets over zeggen. Als er nieuws is, zullen we dat zelf communiceren", aldus de Gentse manager aan onze redactie.

Als club moet je verder kijken

Terug naar Vanhaezebrouck dan: "Het is vooral een appreciatie naar die spelers toe, meer dan dat het een waarschuwing is naar andere clubs. Dat hebben ze bij mij ook gedaan, ik had ook maar één jaar contract meer."

"Zo werk je ook naar toekomst toe aan de uitbouw van de ploeg. Ik ben een coach die zowel op korte als op lange termijn denkt, maar als club moet je zeker verder kijken", aldus de coach die aangeeft dat Gent richting uitgaande transfers á la Anderlecht zal gaan.

Bij een hoog bod moet je naar de realiteit kijken

Hein Vanhaezebrouck

"Gent moet sinds het nieuwe stadion geen spelers verkopen om gezond te blijven. Als er natuurlijk een heel hoog bod komt, moet je naar de realiteit kijken. Als Anderlecht voor Mitrovic 17,5 miljoen krijgt en Club voor Oularé, geen basisspler, acht miljoen..."

"Als wij een goeie Champions League-campagne spelen, zullen die bedragen voor onze spelers ook die richting uitgaan. Newcastle is ook geen topclub, hé. Toch kunnen die voor de twee beste van Anderlecht zulke bedragen neertellen", sluit Vanhaezebrouck af.

Wie verdient een kans bij Gent in de Beker?

23%
5%
8%
6%
3%
39%
5%
11%
2%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties