Losada geeft de punten: "Lukaku moet meer rebelleren" & "Hoe kwaad zal Mignolet zijn?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 84 reacties
Losada geeft de punten: "Lukaku moet meer rebelleren" & "Hoe kwaad zal Mignolet zijn?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België heeft na een klinkende 3-1-zege tegen Israël de EK-kwalificatiecampagne afgesloten met plek 1 op de FIFA-ranking. De grootste kansen volgden voor de rust, doelpunten pas in de tweede periode. Onze huisanalist Hernan Losada legde de prestaties van de Rode Duivels op de rooster.

Opgetekend door Diederik Geypen

Simon Mignolet 6

Bij de vrije trap werd hij gered door de paal. Voor het overige had Israël weinig aanvallende intenties. Soms moet je slechts één bal pakken. Vandaag geen enkele. Hoe kwaad moet Mignolet wel niet geweest zijn bij die late 3-1?

Toby Alderweireld 6

Ik had meer van hem verwacht als rechtsachter. Defensief deed Alderweireld zijn job, maar hij ging amper tot de achterlijn. Centraal moest hij minder verantwoordelijkheid nemen. Dat ligt hem beter.

Vincent Kompany (OUT - 58') 6

Niet veel werk moeten opknappen. Een wedstrijd zonder veel te hoeven tussenkomen. Wel een paar keer gevaarlijk in de vijandelijke zestien.

Nicolas Lombaerts 6

Een sterke beurt. Vaak op de juiste plaats. Goed coachend naar de middenvelders, dat is belangrijk. 

Jan Vertonghen 6

Stond hoger dan Alderweireld en vond zo beter de combinatie met Hazard. Op defensief vlak weinig te doen. Het meeste gevaar van Israël kwam over rechts, al had dat ook te maken met Hazard die Vertonghen te vaak in de steek liet.

Radja Nainggolan 7

Elke aanval vertrok uit de voeten van Nainggolan. Absoluut een meerwaarde in het middenveld. Hij zocht oplossingen naar voren, niet lateraal. 

Marouane Fellaini (OUT - 65') 6

Weinig aan de bal gezien. Fellaini loopt veel zonder bal weten we. Dat deed hij met enkele infiltraties. Soms was er geen ruimte doordat Lukaku té centraal bleef.

Kevin De Bruyne & Dries Mertens 8

De gevaarlijkste Duivels. Mertens via de flank en De Bruyne meer centraal. Een goede zet van Marc Wilmots om hem op de 10 te zetten. Hij gaf vier assists die niet werden afgewerkt.

Eden Hazard 6

Ik verwacht veel meer van hem. Hazard weet dat hij niet in de beste vorm zit. Hij wilde zijn acties forceren, soms speelde hij de bal beter een keertje sneller door. Bleef bijzonder cool bij de 3-0.

Romelu Lukaku (OUT - 65') 5

Miste enkele grote kansen en speelde te statisch. De vraag is of hij die orders van de bondscoach kreeg? Hij moet meer rebelleren en iets minder naar Wilmots luisteren. Meer zijn intuïtie volgen zoals bij Everton.

Invallers

Divock Origi (IN - 65') 6

Kwam goed in. Actiever dan Lukaku. Ik zag hem twee keer de hoek induiken en meer druk zetten op de verdediging. Origi zit duidelijk frisser in zijn hoofd.

Thomas Meunier (IN - 58') & Axel Witsel (IN - 65')

Kwamen te weinig in beeld voor een beoordeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties