Bakkali stilaan boven water, maar niet tegen Gent: "Champions League? Dat was zo afgesproken"

Bakkali stilaan boven water, maar niet tegen Gent: "Champions League? Dat was zo afgesproken"
Foto: © photonews

Zakaria Bakkali vierde de kwalificatie van de Rode Duivels uitbundig mee. Wie een jaar geleden had voorspeld dat de grillige flankspeler er weer zou bijlopen, was waarschijnlijk uitgelachen.

Door Johan Walckiers

Na een schermutseling van meer dan een jaar met PSV transfereerde Bakkali deze zomer naar Valencia. En daar komt zijn talent weer boven water drijven. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij bij het tweede elftal zou debuteren, maar hij maakte zoveel indruk dat hij steeds meer minuten bij de A-ploeg krijgt.

"Ik volg de Primera Division al lang en het is mijn droomcompetitie", aldus Bakkali. "Ik wou echt in Spanje gaan spelen en moest ook niet lang twijfelen toen Valencia kwam aankloppen."

Bakkali er niet bij tegen Gent: "Eén wedstrijd per week is voorlopig genoeg"

Maar tot januari zal hij alvast niet in actie komen in de Champions League, want hij staat niet op de lijst. "Dat was zo afgesproken met de coach. Kijk, ik heb anderhalf jaar amper gespeeld."

Tegen Gent loopt hij er dus niet bij. "Eén wedstrijd per week is genoeg voor mij nu. Ik kan geen match om de drie dagen aan. Misschien na januari. Maar laat me nu maar geleidelijk opbouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties