Tielemans moet nog jaartje blijven: "Bewijzen dat hij de Gouden Schoen kan winnen"

Tielemans moet nog jaartje blijven: "Bewijzen dat hij de Gouden Schoen kan winnen"
Foto: © photonews

Youri Tielemans wordt weer gesolliciteerd vanuit alle toplanden van Europa. Barcelona, Manchester United, Borussia Dortmund, Chelsea,... allemaal worden ze genoemd. De vraag is of hij die interesse kan weerstaan, want is hij al klaar voor het buitenland? Wij denken van niet.

Tielemans is één van de meest begeerde jongelingen ter wereld. Zijn talent staat buiten kijf, maar voorlopig legt hij nog niet die constante in zijn prestaties die evenredig is met dat talent. Tielemans zou elke wedstrijd boven de rest moeten uitstijgen.

Dirigeren en beslissend zijn, maar dat is hij nog niet. "Tielemans zou eerst bij Anderlecht de patron moeten worden en de Gouden Schoen winnen om klaar te zijn voor het buitenland", vertrouwde Paul Van Himst ons onlangs toe. 

Niet dat Van Himst vindt dat de Gouden Schoen winnen genoeg is om klaar te zijn voor het buitenland. "Maar het zou wel bewijzen dat hij een heel jaar op hoog niveau gespeeld heeft. En dat is waar ik op wacht bij Tielemans", aldus de drievoudige winnaar van het kleinnood.

De Gouden Schoen zou bewijzen dat hij een heel jaar op hoog niveau speelde

Paul Van Himst

Tielemans moet Anderlecht straks veel geld gaan opbrengen, maar als zowel club als speler nog wat geduld hebben zou dat wel meer kunnen worden dan ze nu gaan vangen. Anderlecht is alvast geen vragende partij om hem te verkopen. En Tielemans kennende is hij slim genoeg om het voorgaande ook te beseffen.

Trouwens, de jongen is nog steeds maar net 18. Zijn hele voetballeven ligt nog voor hem. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties