Top&Flop Toppers raken onder stoom, Standard en Lokeren in de miserie

Toppers raken onder stoom, Standard en Lokeren in de miserie
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Anderlecht & Club raken onder stoom

Anderlecht en Club Brugge spelen volgende week in een topper tegen elkaar. En ze lijken (eindelijk) klaar om tegen elkaar te spelen. Blauw-zwart én paars-wit onder stoom?

Het kan misschien ook in de Europese competities dé week zijn voor de Belgische teams. Een referentiematch in Warschau en tegen Tottenham? Waarom niet!

Doelmannen onder stoom

Het was een leuk voetbalweekend in de Belgische competitie. Maar: de doelmannen stonden wel heel erg pal. Riou was outstanding, Sels was outstanding, Ovono en Bruzzese hielden - op een strafschop na - de netten ongeschonden na een topwedstrijd in Jan Breydel.

En Koen Van Langendonck was ook in grote 'forme', waardoor hij Sclessin in rouw dompelde. Hij verdiende zijn stek in ons team van de week al, maar was natuurlijk slechts een van de goede doelmannen.

Aan de oppervlakte

Speeldag 11 was ook de matchdag waar enkele spelers definitief terug aan de oever kwamen. Sofiane Hanni toonde op KV Mechelen nog eens hoe hij vorig jaar soms schitterde, Benji De Ceulaer vond de weg naar doel, ...

Stefano Okaka is nu ook definitief present, terwijl Steven Defour ook een fabuleuze wedstrijd speelde.

FLOP

Standard

Bij Standard loopt het niet op wieltjes. De ploeg raakt niet op de rails, doelman Thuram maakte er een potje van, Arslanagic was meermaals niet in de buurt van de bal te vinden.

Yannick Ferrera gokte en verloor. Is hij nog steeds een tevreden trainer van de Rouches, of had hij toch liever bij STVV gebleven? Je zou op den duur gaan twijfelen.

Lokeren

Ook Bob Peeters krijgt de machine maar niet aan het draaien. Lokeren is plots samen met Standard helemaal laatste in de stand. Spelvreugde was er niet echt, iedereen blijft zoeken.

Ligt het aan de coach? Neen: er is gewoon te veel kwaliteit vertrokken. Als een halffitte Coelho al voor het meeste gevaar zorgt, dan weet je eigenlijk genoeg.

Die mannen in het zwart, geel of groen ...

Moeten we er nog over spreken? Er was weer heel wat te doen over de diverse arbiters dit weekend. En neen: we hebben het niet vooral over Gumienny. Zijn beslissingen kunnen we nog enigszins begrijpen.

Bart Vertenten dan? Zijn rode kaart voor Leye was (te) streng, maar vooral een teken dat hij de match niet aanvoelde. Het publiek riep "Joeri, Joeri", een verwijzing naar de arbiter die de match nooit goed aanvoelt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties