AA Gent stuurt klachtenbrief naar UEFA en Spaans ministerie

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
AA Gent stuurt klachtenbrief naar UEFA en Spaans ministerie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent trakteerde zijn fans vorige week op een leuke pot voetbal in het Estadio Mestalla, maar over de politie in Valencia waren de supporters veel minder te spreken. “Ze hebben ons als beesten behandeld”, klinkt het kwaad. De club heeft nu een klachtenbrief geschreven.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd mochten de fans niet meer naar toilet, terwijl ze na de wedstrijd ook nog eens tien minuten moesten wachten. En dat terwijl het al een hele poos stevig regende. In het tumult van de regen werden rake klappen uitgedeeld door de politie.

De club ging zich beraden over wat ze konden doen, ondertussen hebben ze een klachtenbrief geschreven richting UEFA, het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, de Stad Valencia en het Permanent Comité van de Raad van Europa dat zich bezighoudt met geweld in voetbalwedstrijden.

In de brief schrijven ze dat het hen enkel te doen is om het optreden van de politie, want de samenwerking met Valencia zelf liep wél bijzonder vlot. Ze vragen aan de stad Valencia om Gent te helpen in de strijd tegen het optreden en aan de UEFA om de nodige stappen te ondernemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties