"Anderlecht-fans zitten niet op één lijn, dan sta je bij het bestuur moeilijk op je strepen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
"Anderlecht-fans zitten niet op één lijn, dan sta je bij het bestuur moeilijk op je strepen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ene fan is voor, de andere tegen. Maar als het van de club afhangt, speelt Anderlecht over enkele jaren in een gloednieuwe voetbaltempel op de Heizel. En dus moet het kamp dat tegen is, overtuigd worden.

Bij de Anderlecht Supporters Association (ASA) leeft het gevoel dat verdeling pro-contra fifty-fifty is. "Vooral de oudere fans willen uit nostalgie blijven. De jongeren staan meer open voor een verhuis", vertelt bestuurslid Jan van Dingenen tegenover Voetbalkrant.com.

Bij Anderlecht hebben we als supporter weinig in de pap te brokken

Is de ASA van plan actie te ondernemen om het nieuwe stadion een paars-witte tint te geven? "De fans zitten niet op één lijn. Dan is het moeilijk om bij het bestuur op je strepen te staan. In Anderlecht hebben we als supporter weinig in de pap te brokken."

"De relatie tussen Anderlecht en de federatie slabakte de jongste jaren", pikt Ivan Boelens, eveneens drijvende kracht achter de ASA, in. "In augustus  hebben we even samengezeten met het bestuur om een positieve samenwerking op te zetten."

"De toenadering die Anderlecht deed richting de fans die meereisden naar Qarabag, toont aan dat Anderlecht niet van kwade wil is."

De groep die de verhuis niet ziet zitten, zal zijn kar wel keren meent Boelens. "In Anderlecht heeft iedereen zijn vaste stamcafé en vaste plek in het stadion. Dat wordt voor veel mensen wennen de eerste jaren."

"AA Gent lokte 5000 extra abonnees naar de Ghelamco Arena, ondanks de mindere parkeergelegenheid. Dan moet Anderlecht met een grotere aanhang ook in staat zijn van het nationaal stadion een Anderlecht-stadion te maken."

Hoe denkt u over een vertrek uit de Théo Verbeecklaan? Laat het ons weten in de reacties en in onze poll.

Staat u positief tegenover de verhuis naar een nieuwe voetbaltempel op de Heizel?

62%
38%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties