De soap rond het Eurostadion: 'Anderlecht wijst stadionplannen dan toch opnieuw af'

Redactie
| 19 reacties
De soap rond het Eurostadion: 'Anderlecht wijst stadionplannen dan toch opnieuw af'
Foto: © Photonews

Gisteren liet RSC Anderlecht nog weten dat er een akkoord gevonden was omtrent het Eurostadion, maar dat de club zich verder van alle commentaar zal onthouden. En daar heeft paars-wit een goede reden voor. Eigenlijk is er helemaal geen akkoord.

Het Laatste Nieuws laat weten dat RSC Anderlecht de concrete stadionplannen opnieuw heeft afgewezen. Met andere woorden: de basisplannen voor de bouw van het stadion werden opnieuw niet goedgekeurd door de paars-witte Raad van Bestuur. 

Wat werd er dan wel getekend? 

1. Een beginselakkoord om de erfpacht aan bouwheer Ghelamco over te dragen. Dat is belangrijk, want zonder was het onmogelijk om aan de bouw te beginnen én daardoor kan de bouwheer ook de huurprijs laten zakken.

2. Een akkoord waarin alle partijen zich bereid stellen om te onderhandelen over het effectieve contract en over het concept van het stadion. Al was het de bedoeling van Ghelamco om de concrete bouwplannen door te duwen. 

CONCLUSIE: de tijd dringt!

Eind novenber moet er een akkoord op tafel liggen tussen alle partijen. Anders is het onmogelijk om in 2016 de tempel te gaan bouwen. En in dat geval is er ook geen openingswedstrijd in Brussel en zal er een enorm gezichtsverlies zijn voor ons land. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties