Daarom zien de fans van Essevee het alvast zitten

Daarom zien de fans van Essevee het alvast zitten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ziet het zitten voor de match tegen Kortrijk van zondagavond. De spelers willen verder gaan op het elan van tegen STVV, ook de fans hebben er goede hoop in. "Al blijft het natuurlijk altijd opletten."

We spraken de voorbije dagen met verschillende fans van Zulte Waregem en allen zijn ze er van overtuigd dat er kan (en zal) gewonnen worden van de buren uit Kortrijk.

Nochtans heeft Kortrijk wel de sterkste defensie van het land tot op heden. Al zijn ze met Gigot en Poulain natuurlijk wel enkele pionnen kwijt die er niet bij zijn aan de Gaverbeek.

"Er zijn voldoende spelers die weten waarover het gaat. Christophe Lepoint, Sammy Bossut of Mbaye Leye? Die kennen het belang van zo'n derby", geeft Geert Titeca van de Supportersfederatie Esseveefans aan. 

"De ploeg zit in een goede flow, het is te hopen dat ze die kunnen aanhouden tegen Kortrijk. Er zijn veel spelers die een goed contact hebben met de fans en er zich willen voor smijten. Steve De Ridder bijvoorbeeld. Die scoorde de voorbije twee matchen, en geen twee zonder drie ...", hoopt Titeca.

Nog een reden waarom Essevee van eigen sterkte mag uitgaan? "Een sterke bank. Als je iemand als Cordaro - nog zo'n speler met veel karakter en wilskracht - nog kan inbrengen, dan heb je toch wel wat luxe."

De strijd is wel nog niet gestreden, want Kortrijk heeft ook zijn troeven. Vanavond omstreeks 21.50 uur zullen we weten wie aan het langste eind trekt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties