Standard haalt uit in Super League: 15-0(!) tegen OHL, ook Anderlecht en Lierse winnen

Standard haalt uit in Super League: 15-0(!) tegen OHL, ook Anderlecht en Lierse winnen
Foto: © Photonews

Niet alleen bij de mannen vandaag topvoetbal op het hoogste niveau, ook bij de vrouwen was het koekenbak. En hoe: Standard haalde de voorslaghamer boven tegen OH Leuven. Ook Anderlecht en Lierse wonnen en blijven bovenaan meedraaien.

Standard - OH Leuven 15-0

De Leuvense dames hadden dit seizoen nog geen punten gepakt en kon zelfs nog geen doelpunt maken, maar het wilde ook in Luik teren op een goede organisatie en zo van de nul wegkomen. Het liep echter helemaal anders.

Bij de rust was de score al opgelopen tot een overdreven 8-0, met onder anderen twee goals van de 16-jarige Davinia Vanmechelen en Aline Zeler

Vooral de ervaren Aline Zeler ging na de koffie door op haar elan. Uiteindelijk zou ze zes keer scoren in deze partij, de andere doelpuntenmakers in de gekke 15-0 waren Schoenmakers (3x), Vanmechelen (2x) en ook nog De Gernier, Biesmans, Appermont en Yüceil.

Lierse - Heist 2-0

Lierse blijft dan weer leider in de Super League, door op het Lisp afstand te nemen van Heist. Na een nerveuze eerste helft was het pas net voor het rustsignaal dat de 1-0 op het bord kwam.

Jana Coryn was - niet toevallig - goalgetster van dienst. Halfweg de tweede helft tikte ze ook haar tweede tegen de touwen. 

Anderlecht - Gent 2-0

Ook Anderlecht won, zij het met een iets lagere einduitslag. In Tubeke kwam Gent op bezoek en de Buffalo's moesten het onderspits delven met 2-0. Diede Lemey hield opnieuw knap de nul voor paars-wit.

Tienen speelt morgen nog tegen Ladies Genk, dan kunnen de Limburgse dames de top-4 (en play-off 1) binnenkomen.

Stand in de Super League:

1. Lierse 17
2. Standard 16
3. Anderlecht 16
4. Gent 10
5. Genk 9*
6. Heist 5
7. Tienen 4*
8. OH Leuven 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties