Reactie Dutoit bespreekt 'zijn' goal en angstig moment: "Ik zei dat ik zou scoren" en "Geen gevoel meer in mijn benen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 3 reacties
Dutoit bespreekt 'zijn' goal en angstig moment: "Ik zei dat ik zou scoren" en "Geen gevoel meer in mijn benen"
Foto: © photonews

William Dutoit kroonde zich zaterdagavond tot dé held van STVV. De doelman kopte zijn ploeg in extremis naar een punt op het veld van Sporting Lokeren en daar was hij na afloop maar wat blij mee.

Het was alles of niets voor STVV, in de slotminuten van de partij tegen Lokeren. Dutoit besloot in blessuretijd om dan maar mee naar voren te trekken. “Sommige ploegmakkers zeiden me dat ik in mijn doel moest blijven, maar daar wilde ik niet van weten.”

"Schoofs? Ha, neen... Ik heb gescoord!"

“Ik zei hen ‘Ik ga mee en ik ga scoren.’ En kijk… Zo geschiedde”, stond Dutoit breed te glimlachen na de match. “Dat Schoofs dacht dat hij gescoord had? Ha, neen hoor. Ik was het.”

In het andere kamp konden ze het niet geloven dat de goal telde. "Ik kreeg verschillende beuken in mijn rug. Ik zou het allemaal nog eens goed moeten bekijken, maar de scheidsrechter had altijd een fout moeten fluiten", aldus Davino Verhulst.

Dutoit was overigens niet aan zijn proefstuk toe. “In Frankrijk scoorde ik al eens met een trap vanuit mijn eigen strafschopgebied. Dat ik een hit zal worden op Youtube? Dat zou best kunnen, ja.”

"Ik had geen gevoel meer in mijn benen en voelde me nogal licht in mijn hoofd"

William Dutoit

Na zijn doelpunt liep het echter mis voor Dutoit. De goalie kwam onzacht in aanraking met Verhulst en toen hij ging vieren werd hij plots onwel. “Ik had geen gevoel meer in mijn benen en voelde me nogal licht in mijn hoofd. Het kwam misschien door de emoties.”

Maar uiteindelijk graaide STVV toch een punt mee op Daknam. “Terecht, als je het mij vraagt. Het zou frustrerend geweest zijn, mochten we hier met minder dan een punt zijn vertrokken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties