Met deze scheidsrechterlijke beslissingen had de clasico anders kunnen lopen

Robby Morren
Robby Morren vanuit Luik
| 12 reacties
Met deze scheidsrechterlijke beslissingen had de clasico anders kunnen lopen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard won de clasico tegen Anderlecht, maar de scheidsrechters hadden een invloed op het resultaat. We lijsten de discutabele beslissingen op.

1 Goal Defour onterecht afgekeurd

Steven Defour deed na een kwartier de netten trillen. Hij ging overtuigd vieren, maar moest ontgoocheld afdruipen nadat bleek dat Vertenten de goal niet goedkeurde wegens buitenspel. Een pijnlijke misser want Steven Defour liep niet offside en scoorde een geldig doelpunt.

"De goal van Defour was geen buitenspel heb ik gehoord. Als dat doelpunt was goedgekeurd, waren wij opnieuw in de match gekomen", reageerde Anderlecht-coach Besnik Hasi.

2 Geen rood voor Gillet

Guillaume Gillet pakte op het einde van de eerste helft een gele kaart. Na 62 minuten beging hij een fout op Legear kort voor de zestienmeter. Daar had Vertenten altijd een tweede geel karton moeten bovenhalen, maar dat deed hij niet.

3 Knockaert onbestraft

Op het einde van de partij was er een bitsig duel tussen Proto en Knockaert. De doelman van Anderlecht reageerde fel en het werd duidelijk waarom. Knockaert had zijn elleboog tegen de nek van Proto gezet. Vertenten had de fase niet gezien en zo kwam Knockaert goed weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties