Balans halfweg: "KV Mechelen is dé ontgoocheling"

Balans halfweg: "KV Mechelen is dé ontgoocheling"
Foto: © Photonews

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we toch wel al wat conclusies trekken. Al zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij gingen zelf ook op zoek naar wat antwoorden en begonnen onderaan. Vandaag: KV Mechelen.

Quotering: onvoldoende

Het is gewoon niet goed genoeg wat KV Mechelen op dit moment laat zien. We hadden ze vooraf ingeschat op een plekje in play-off 1, want in vergelijking met de goede ploeg die play-off 2 volledig naar zijn hand zette verdwenen met Biebauw en Obradovic amper twee spelers.

Op papier leken Gillet en Volkov minstens zo goede versterkingen, maar de doelman had al flink wat pech en de linksachter valt tegen. Het systeem waarin vorig jaar bravoure werd gemaakt past minder bij deze verdediger, bijstellen is de enige oplossing. Al is het voorlopig nog zoeken naar vertrouwen.

Tim Matthys: "We hebben te weinig gebracht"

"We hebben te weinig gebracht en staan niet op de plaats waar KV Mechelen hoort te staan", geeft Tim Matthys grif toe. "Hopelijk kunnen we de terugronde aanvatten met twee deugddoende thuiswedstrijden en kunnen we dan vertrokken zijn."

Makkelijk wordt het niet, maar: "Het kan snel veranderen. Kijk maar naar Genk: enkele weken terug speelden die nog om de leidersplaats, nu staan ze al niet eens meer in de top-6. Hopelijk kan het bij ons snel in positieve zin veranderen."

De mening van Hernan: "Een goede play-off 2 is dus geen graadmeter"

"Voor mij is KV Mechelen dé ontgoocheling van de heenronde", geeft Hernan Losada aan. "Ze speelden een goede play-off 2 vorig seizoen, maar dat is geen enkele waardemeter."

"Dat zijn veredelde oefenwedstrijden. Nu het om de knikkers gaat, loopt het fout. Iedereen had meer verwacht van Mechelen, ook dankzij de investeringen in nieuwe tribune. Er zit geen balans in de matchen van Mechelen en daar heeft niemand een verklaring voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties