Supporters Genk smeken: "Geef ons een topspits"

Supporters Genk smeken: "Geef ons een topspits"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

0 op 12 en een verplaatsing naar OHL in het vooruitzicht, dat eveneens 0 op 12 liet noteren. Het is nu of nooit om de situatie om te keren voor Racing Genk. De supporters blijven achter de ploeg staan, maar hebben wel één duidelijke wens voor januari.

De fans van Genk blijven opvallend positief ondanks de resultaten. "We weten vanwaar we komen. Peter Maes kan ook geen wonderen verrichten met het materiaal dat hij voor handen heeft. Het is een proces van vallen en opstaan."

"We hopen nu wel dat we elk moment opstaan. Waarom na een 0 op 12 geen 12 op 12? Maar we hebben wel een moeilijk programma de komende maand."

De Camargo? Een goeie supersub, maar geen titularis

Aan het woord Rudy Claessens, voorzitter van de supportersfederatie van Genk. "We hadden een thuisreputatie opgebouwd, maar die is nu ook weg. Dat is voor de supporters nooit fijn", aldus Claessens.

"Maar ja, we zijn een huis aan het bouwen en dan moet je goeie fundamenten hebben. Ik denk dat ze nog de zwakke plaatsen in het beton aan het wegwerken zijn."

Eén van die zwakke plaatsen: de spitspositie. Genk komt heel moeilijk tot scoren. "Dat is niets nieuws. We vragen al twee jaar om een spits die vlot scoort. Maar die hebben we nog steeds niet."

"Kebano moet door omstandigheden op de flank uitgespeeld worden. En De Camargo? Ja, hij heeft nog altijd zijn kwaliteiten, maar meer als supersub. Om in te vallen in het laatste halfuur."

We vragen dat er in januari een scorende spits wordt gehaald

De roep om een topspits wordt dus steeds luider. "We hebben geen spits die er 20 op een seizoen maakt. En dan wordt het moeilijk om PO1 te halen. We hopen er nog steeds op, maar er zijn tien clubs die daarop hopen."

"We vragen nog steeds dat er in januari een aanvaller wordt gehaald. En niet zomaar één, maar één die meer dan 6 doelpunten op 56 matchen maakt."

Want nu komt er een verplaatsing naar OHL aan en er wacht hen daar een gemotiveerde coach. "Jacky Mathijssen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag Genk had getraind. Maar de club is daar nooit op ingegaan. Hij zal wel gemotiveerd zijn tegen ons. Wees daar maar zeker van!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties