Vanhaezebrouck: "Onze fans hadden er alles aan gedaan om hun steun te betuigen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Vanhaezebrouck: "Onze fans hadden er alles aan gedaan om hun steun te betuigen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is al even door de kerk, de Gentse fans mogen niet afreizen naar Lyon. Hein Vanhaezebrouck reageerde vanmiddag op de persconferentie, maar toen was de beslissing nog niet definitief meegedeeld.

De terreurdreiging heeft zo een direct effect voor AA Gent. "Dat zijn geen aangename gevolgen, zeker niet voor de fans die al dingen gereserveerd hebben, vaak zonder annulatieverzekering", aldus Hein Vanhaezebrouck.

"Het is absoluut geen voordeel voor ons, je hoort onze supporters altijd, zeker als ze met meer dan drieduizend zijn. Ik hoop altijd dat alles binnenkort terug zijn normaal verloop kan hebben, maar ik begrijp sommige beslissingen wel."

Moest hier een glas breken, iedereen zou schrikken

-Hein Vanhaezebrouck

De angst zit erin, merkt de Gentse coach. "Moest hier plots een glas bereken, iedereen zou schrikken. Bij een luide knal of een ontploffing in een centrum of op een trein zal er meteen paniek zijn. Dat moeten we er proberen uitkrijgen."

"We moeten er alles aan doen om verdere problemen te vermijden. Anderzijds moeten we er ook voor zorgen dan het dagelijks leven en het gevoel van de mensen opnieuw in orde komt. Zodat we allemaal weer normaal gaan leven."

Anders lijkt het wel een match in Moeskroen

Verder hadden de Gentse supporters de Fransen zeker gesteund. "Ik denk dat ze er een item van zouden maken om de franse bevolking te steunen en te tonen dat ze achter hen staan." Over 'competitievervalsing' ging het uiteraard niet.

"Ik speel liever voor alleen Lyon-fans, dan voor helemaal geen fans", aldus Nielsen. "Anders lijkt het wel een match in Moeskroen, of een voorbereidingswedstrijd. Als ze allen beginnen fluiten als we de bal hebben, kan ons dat alleen extra motiveren", geeft de verdediger aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties