Voetbalfans blij met extra controles aan stadions: "De veiligheid primeert"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Leuven
| 3 reacties
Voetbalfans blij met extra controles aan stadions: "De veiligheid primeert"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen OH Leuven en Racing Genk ging ondanks de terreurdreiging door. Elke supporter werd gefouilleerd, maar daar maakte niemand een probleem van, zo bleek uit een kleine rondvraag.

We mochten zelf al snel ondervinden dat de veiligheidsmaatregelen verscherpt waren. Toen we de persparking opreden, moesten we de auto aan de kant zetten en de koffer laten controleren.

"Ik vind die controles belangrijk", vertelt Kristof uit Leuven. "De algemene veiligheid van iedereen primeert. Het maakt mij niet uit om mij te laten fouilleren en even de jas open te doen."

"Het is goed dat de wedstrijd kon plaatsvinden, maar ik vond het toch vreemd dat de Pro League inging tegen de vraag van de regering."

Normaal gaat mijn zoontje mee, maar nu niet

Ook Alain stoorde zich niet aan de controles. "Ik heb er geen enkel probleem mee. Ik vind die doorgedreven controles helemaal niet erg. Normaal komt mijn zoontje mee, maar tegen Genk niet."

De afgelasting van de partij België - Spanje kon eveneens op begrip rekenen. "Het is maar logisch dat de eerste minister zijn verantwoordelijkheid nam", besluit Kristof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties